Síria
Especials 28/05/2011

Almenys dotze morts ahir a Síria, en el divendres de protesta contra Baixar al-Assad

El règim d'al-Assad continua reprimint a trets les manifestacions que demanen la seva fi. Unes 1.000 persones han mort ja des de mitjans de març

Agències
1 min

El CaireAlmenys quatre manifestants van morir a Daraa, al sud de Síria; un a Latakia, quatre als afores de Damasc i tres més a Homs, segons ha dit a l'agència de notícies France Presse Ammar al-Qourabi, activista d'una ONG pro drets humans amb seu a Londres. Segons ell, hi hauria desenes de ferits i detinguts.

La policia del país ha tornat a dispersar a trets aquesta la jornada de protestes d'ahir en què milers de siris van sortit al carrer exigint el final del règim de Baixar al-Assad, segons activistes de l'oposició i l'observatori sirià dels drets de l'home, de Londres.

Malgrat que el govern ha expulsat del país periodistes i reporters de diversos mitjans internacionals, les informacions arriben a través de la xarxa d'activistes de l'oposició.

Prop d'un miler de persones haurien mort ja a Síria a mans de la policia des que van començar les protestes polítiques a mitjans de març, inspirades en les revoltes de Tunísia i Egipte, segons organitzacions pro-drets humans.

stats