Especials 01/04/2012

Els Amics de Síria reconeixen l'opositor Consell Nacional Sirià (CNS) com a representant del poble

El ministre d'Exteriors turc reconeix el dret dels siris a "defensar-se, intentar escapar i fer tot el que puguin per sobreviure"

Efe
1 min

IstanbulRepresentants de 80 de països àrabs i occidentals, que formen el grup anomenat "Amics de Síria" reunit aquest diumenge a Istanbul, han reconegut a l'opositor Consell Nacional Sirià (CNS) com "representant de tots els siris", tal i com ha anunciat el ministre d'Exteriors turc, Ahmet Davutoglu. "Els Amics de Síria reconeixen el CNS com representant de tots els siris, com interlocutor principal per a les negociacions a Síria i organització paraigües per a l'oposició síria".

Davutoglu ha explicat que a la cimera s'havien escoltat els testimonis de diversos representants siris, recentment exiliats a Homs i Alepo, i que la situació humanitària era "encara més greu del que reflecteixen els mitjans internacionals". Ha expressat també que els civils exposats a atacs amb armes pesades i artilleria, fins i tot helicòpters, "tenen el dret de defensar-se i intentar escapar". "Els que viuen a la frontera poder fugir, però els que viuen més lluny, quines opcions tenen?" es preguntava dient que "tenen dret a fer tot el que puguin per sobreviure".

El ministre ha dit que "el nostre manifest final inclou que hem de fer arribar medicines i ajuda humanitària bàsica a la població síria necessitada, aquesta ajuda serà coordinada pel grup Amics de Síria en coordinació amb la ONU i farem servir totes les vies possibles per enviar-la". Esperarem a veure què diu demà Kofi Annan i després utilitzarem totes les alternatives, repeteixo, totes les alternatives per ajudar el poble siri", ha reiterat.

stats