Especials 27/06/2012

Andreu Valor: "Aquest concert em fa doble il·lusió perquè toque a casa i acompanyat de grans músics"

El cantant de Cocentaina actua divendres a la Casa de Cultura de Muro per presentar el seu nou treball, 'A l'ombra de l'obscuritat'. Des de les 22.30 hores, un bon grapat d'artistes i amics, com Feliu Ventura o Borja Penalba, acompanyaran Andreu Valor i la seua banda

Salvador Almenar
2 min
Andreu Valor presenta el segon treball d'estudi.

ValènciaAcaba de publicar el seu segon treball d'estudi. Després de l'èxit de 'En les nostres mans' (Mésdemil, 2010), que l'ha portat arreu dels Països Catalans amb la seua guitarra i la seua veu, acaba de publicar l'àlbum 'A l'ombra de l'obscuritat'. Hores abans de la seua estrena en gran format, l'ARA parla amb Andreu Valor del seu nou treball discogràfic.

Què podem trobar en el disc 'A l'ombra de l'obscuritat'?

Hem intentat buscar la maduresa en les nostres lletres fent cançons més metafòriques i menys evidents, però continuem parlant d'allò que ens envolta dia a dia. Cantem sobre sentiments, tractem de posar el nostre gra de sorra per defensar la nostra cultura i ens posem del costat de la persona més desafavorida. La diferència amb el primer disc, si existeix, és que hem intentat canviar la manera de dir les coses. En el disc 'A l'ombra de l'obscuritat' el missatge és més madur.

Divendres presentes el disc a Muro i ho faràs acompanyat d'amics i companys de professió.

Les circumstàncies fan que siga molt difícil que tornem a presentar el disc com ho farem el divendres amb la banda completa. Tindre huit o deu músics sobre l'escenari és quasi impossible tenint en compte les circumstàncies econòmiques actuals. Aquest concert em fa doble il·lusió. Per una banda, perquè tocaré a casa meua, i per l'altra, perquè ho faré acompanyat de grans músics. Entre tots ells, destaca la presència d'un referent com és Feliu Ventura.

El nou disc ha agradat a qui ja l'ha escoltat. Dijous a la nit sabràs si ets el guardonat en la categoria de millor disc de cançó als Premis Ovidi de la música en valencià.

La veritat és que torna a ser una sorpresa. Ja vam estar nominats amb el primer disc, però ara compartim possibilitats d'aconseguir el guardó amb gent com Feliu Ventura, Joan Amèric o Sergi Contrí. Compartir cartell amb ells ja és un premi.

També és bon senyal la quantitat de concerts que teniu tancats per a aquest estiu.

Estem molt contents perquè, de moment, els mesos de juliol, agost i setembre tenim actuacions quasi totes les setmanes. Són concerts amb format més reduït que el d'aquest divendres, però, tot i això, el més important és que podrem transmetre el nostre missatge. Amb aquest disc també volíem veure si podem mantenir el mateix ritme que amb el primer i fer més de 100 concerts per tot el territori de parla catalana.

Com tu, molts altres músics valencians comencen un estiu ple d'actuacions. És veritat que la nostra música viu el seu millor moment?

Estic feliç perquè s'està fent música de moltíssima qualitat. Aquest fet està permetent normalitzar que a qualsevol plaça de poble hi haja un grup de música cantant en valencià i en qualsevol estil, ja no sols cançó protesta. Tot i això, a banda de les dificultats econòmiques, seguim tenint alguns entrebancs per presentar els nostres treballs, perquè el circuit és molt reduït i encara hi ha molts ajuntaments o institucions que no ens permeten donar a conèixer les nostres propostes.

stats