EUROCOPA 2012
Especials 15/06/2012

Anglaterra pateix però deixa fora de combat la Suècia d'Ibrahimovic (3-2)

Un gol de Welbeck als 80 minuts ha eliminat Suècia en un dels millors partits d'aquesta Eurocopa

Glen Johnson controla una pilota en presència d'Zlatan Ibrahimovic

BarcelonaSuècia s'ha convertit en la segona selecció eliminada de l'Eurocopa després de veure com Anglaterra li guanyava la partida després d'un partit esbojarrat. Els anglesos, sense ser millors, lideren el grup empatats amb els francesos, tot i que saben que en cas de perdre davant d'Ucraïna en la darrera jornada quedarà eliminada.

El primer temps no va ser de l'altre món. Suècia, més necessitada després de perdre el primer partit, va intentar portar el pes del partit sense gaire sort. Ara, més enllà de les individualitats d'un Ibrahimovic sempre actiu, l'equip escandinau no tenia arguments per superar la defensa d'una Anglaterra que tampoc sabia molt bé com atacar. Així, l'únic gol del primer temps va ser fet amb la recepta de sempre. Una centrada preciosa de Gerrard la va rematar de forma imponent Carroll de cap al fons de la porteria. Carroll, la principal novetat de Roy Hodgson, no va desaprofitar el servei del seu capità al Liverpool. Ara, Gerrard no trobava espais per manar i el joc anglès es limitava a contres, pilotes llargues a Carroll i poc més.

A la segona part, tot va canviar. Suècia va empatar ja als tres minuts després d'una falta a la frontal d'Ibrahimovic. El rebuig el va capturar Mellberg i el veterà central feia l'1-1. El gol va donar vida a un equip escandinau que va jugar durant bona part del matx millor. Mellberg, renascut feia el 2-1 poc després de nou de cap. En aquest moment Anglaterra estava contra les cordes, però un xut estrany de Walcott, que acabava d'entrar al camp, va tornar les coses al seu lloc.

Fins al final, el matx va ser un intercanvi de cops bonic. Hauria pogut guanyar qualsevol, però una bonica jugada de Walcott la va rematar de forma acrobàtica Welbeck al fons de la porteria. Suècia estava eliminada. Anglaterra en canvi, es jugarà el futur amb els ucraïnesos.

Fitxa del partit:

Suècia: Isaksson; Granqvist (Lustig, 64'), Mellberg, J. Olsson, M. Olsson; Svensson, Källström; Larsson, Ibrahimovic, Elm (Wilhelmsson, 83') i Elmander (Rosenberg, 81').

Anglaterra: Hart; A. Cole, Lescott, Terry, G. Johnson; Young, Gerrard, Parker, Milner (Walcott, 60'); Carroll, Welbeck (Oxlade-Chamberlain, 89').

Gols: 0-1 (23') Carroll, 1-1 (48') Mellberg, 2-1 (59') Mellberg, 2-2 (63') Walcott, 2-3 (79') Welbeck

Àrbitre: Damir Skomina (Eslovènia). T. G.: Milner (57'), Mellberg (62'), J.Olsson (71')