Publicitat
Publicitat

Primavera àrab

Arrenca la segona fase de les eleccions parcials a Egipte

Es vota en nou circunscripcions considerades feus de l'islamisme polític. Hi ha cues en alguns col·legis on s'ha endarrerit l'obertura

Els egipcis voten aquest dimecres en la segona tongada de les eleccions a parlamentàries, en què s'han d'escollir els diputats que representaran nou circunscripcions, entre elles alguns districtes dels afores del Caire i zones rurals del delta del Nil. Els col·legis han obert a les vuit del matí hora local i en alguns llocs s'han format cues perquè s'ha endarrerit l'inici de la votació.  

Aquestes zones estan considerades feus de l'islamisme polític. La primera part dels comicis, que es va celebrar a principis de desembre, va donar la victòria a les formacions islamistes, encapçalades per Partit de la Llibertat i la Justícia, la branca política del moviment dels Germans Musulmans (36,6% dels vots). En segon lloc van quedar els salafistes d'Al Nour (24,4%).

Les eleccions, que es desenvoluparan en successives tongades fins el mes de març han de decidir la composició del primer parlament de l'era post-Mubàrak, derrocat en la revolta de febrer, que ha de redactar una nova constitució. El procediment electoral és lent i complex, cosa que la junta militar que dirigeix el país des de la caiguda del rais justifica per permetre a les autoritats judicials una supervisió minuciosa.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT