Atletisme
Especials 19/07/2012

'As' desvela que l'atleta Àngel Mullera presumptament es va dopar amb EPO

El diari basa la seva informació en els correus electrònics que Mullera "va creuar amb un preparador" a l'agost del 2011, als quals ha tingut accés

Efe
1 min

BarcelonaL'atleta català Ángel Mullera, campió d'Espanya de 3.000 obstacles el 2010 i amb bitllet per a Londres 2012, hauria presumptament recorregut al dopatge (amb EPO) per millorar el seu rendiment, segons ha informat aquest dijous el diari "As".

El diari basa la seva informació en els correus electrònics que Mullera "va creuar amb un preparador" a l'agost del 2011, als quals ha tingut accés.

Segons l'"As", el preparador, que no identifica, li recomana (a Mullera) productes prohibits com Mircera i Dynepo, dos tipus d'eritropoetina (EPO) destinada a augmentar el nivell de glòbuls vermells a la sang, "el combustible del múscul".

Quan es trobava encara en el Mundial de Corea, Mullera sol·licita el 29 d'agost del 2011 al "preparador" un tractament específic al qual suposadament pretén sotmetre's a fi d'aconseguir la mínima per a l'Europeu (a partir del 27 de juny del 2011 a Hèlsinki, en què després no va participar per lesió) i els Jocs Olímpics de Londres.

L'endemà, Mullera escriu, segons l'"As": "Dues setmanes abans de la competició parar de posar Mircea no? Però si em fan un control sorpresa d'orina als 3 dies d'haver acabat amb la Mircea ¿Què passa?".

El "preparador" li recomana productes: "Seria prudent si vols obtenir més velocitat començar amb hormona de creixement Saizen (una marca), el qual és indetectable. Tinc piragüistes espanyols que l'estan usant i són competidors importants (...) dos mesos abans, Mircera".

"As" ha assenyalat que Mullera, després d'una llarga lesió que el va tenir a l'hivern parat, "va tornar a competir el 8 de juliol passat a Mataró. Com un tret va fer 8:17.90. Va ratificar la mínima A i va aconseguir bitllet a Londres".

stats