MÚSICA
Especials 14/07/2011

El grup de l'anunci d'Estrella Damm tocarà al BAM

Els francesos Herman Dune són entre els primers grups confirmats per a la propera edició del festival Barcelona Acció Musical, que se celebrarà del 22 al 24 de setembre, i que també comptarà amb Grupo de Expertos Solynieve, Parade, Remate, Guillamino i Senior i El Cor Brutal

Redacció
2 min

BarcelonaEl festival BAM (Barcelona Acció Musical), que se celebrarà els dies 22, 23 i 24 de setembre en diferents escenaris de la ciutat, ha avançant els primers noms per a la 19a edició. Els francesos Herman Dune, autors de la cançó de l'anunci d'Estrella Damm d'aquest estiu, encapçalen el llistat, seguint les passes dels suecs Billie de Vision and the dancers, que també van tocar al BAM, a l'escenari de l'antiga fàbrica Estrella Damm, després de protagonitzar l'anunci de la cervesa.

També destaquen entre els primers noms anunciats Grupo de Expertos Solynieve, projecte paral·lel de J de Los Planetas amb Manuel Ferrón (lletrista d'alguns teles del grup granadí) i el guitarrista Víctor Lapido (ex 091, Lagartija Nick), Parade, Guillamino i Senior i El Cor Brutal, tots amb discos nous recents.

Pel que fa a la resta del cartell, en l’òrbita del folk hi haurà Bedroom, el projecte de pop-folk minimalista i domèstic d’Albert Aromir, la cantautora canadenca Little Scream, amb un primer disc sorprenent, el cantautor pop madrileny Remate, el cantant de soul i raper californià Aloe Blacc, conegut pel hit I need a dollar, sintonia de la sèrie de televisió How to make it in America, Zomby, productor dubstep britànic sota la influència del so rave de vella escola, els nord-americans Man Man amb un pop-rock tribal extravagant i delirant, els britànics Portico Quartet, que reinterpreten el jazz des d’una òptica contemporània i desacomplexada, i Rita Indiana y Los Misterios, un dels noms emergents de la música caribenya moderna.

Amb nova imatge i l’estrena en la direcció artística de Carles Conesa (Barcelona, 1978), cap de premsa i responsable de contractació de la Sala Apolo, el BAM vol oferir un cartell amb important protagonisme d’artistes locals i estatals que reflecteixi el bon moment artístic de la música que es fa aquí, i amb una atractiva selecció d’artistes internacionals. Propostes rellevants i singulars que vagin des del folk al rock tribal passant per l’electro-pop i el soul, amb un esperit lúdic amb ànim de transcendir.

Abans de treballar a l'Apolo, Conesa va ser coordinador de les gires de la promotora Cap-Cap i va realitzar tasques de promoció i producció a la discogràfica Houston Party Records. Ha col·laborat també en mitjans com Ràdio Nacional d’Espanya (Ràdio 4) i scannerFM. Carles Conesa relleva a Albert Juncosa, qui havia ocupat el càrrec de director artístic els últims tres anys.

stats