Especials 04/06/2012

Compromís aposta per rescatar persones amb els diners invertits per sanejar la banca

La coalició engega una campanya que posa noms als responsables de la crisi i assenyala què es podria haver fet amb els diners públics invertits en els bancs

Salvador Almenar
2 min

ValènciaCompromís ha tornat a demostrar que és el partit valencià que millor rendiment treu de les xarxes socials. La seva nova campanya ha omplert Twitter de comentaris sota l'etiqueta #RescatemPersones. Aquest és el nom d'aquesta nova iniciativa que denuncia la injecció de diners públics a la banca en comptes d'ajudar les famílies a fer front als seus problemes diaris. Fonamentalment, el pagament de la hipoteca.

La coalició nacionalista i d'esquerres condensa en una sola web el discurs i les idees que tant els seus parlamentaris valencians com el diputat al Congrés espanyol, Joan Baldoví, defensen des de fa un temps en els seus respectius fòrums.

A rescatempersones.com es posa nom i cognoms als qui, segons el criteri de Compromís, han estat els causants d'una "estafa" que ha estat maquillada sota el terme "crisi". En un apartat de la web apareixen alguns directius de banca com Rodrigo Rato, José Luis Olivas, Aurelio Izquierdo (Banc de València) o María Dolores Amorós (CAM), que han cobrat grans indemnitzacions després que les seves entitats hagin estat rescatades.

Compromís denuncia que el causant de la situació que travessa l'economia espanyola és el deute privat generat per la bombolla immobiliària. "Ens estan fent pagar l'economia de casino d'uns pocs irresponsables a força de transformar el deute privat en deute públic", assenyalen a la web. La coalició xifra l'aportació de l'Estat a la banca privada en gairebé 56.000 milions d'euros. Uns diners amb els quals es podrien construir 743 hospitals o 13.936 escoles, segons els seus càlculs.

Per això, des d'aquesta web, Compromís anima a fer com Islàndia i avalar les hipoteques de totes aquelles famílies que estan en risc de quedar-se sense el seu habitatge. La coalició pretén així posar fre al rescat de les entitats financeres i promoure un canvi en les polítiques actuals en què el principal objectiu sigui rescatar persones.

stats