Especials 17/03/2012

"Volem que els nens i nenes s’adonin que poden ajudar altres infants"

Aquest diumenge 18 de març se celebra una festa solidària al Parc Tibidabo per ajudar els nens i nenes d’arreu del món. És la tercera edició de la festa Uncopdemà, que organitza la Fundació Real Dreams i el Parc Tibidabo amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i que aquest any està apadrinada per Pep Guardiola.

3 min
Emília Caralt

Per què s’organitza aquesta festa?

L’objectiu de la festa és fer difusió del que fan les ONG de Barcelona per als nens i nenes d’arreu del món que tenen menys oportunitats. Volem mostrar als nens d’aquí que poden fer alguna cosa per altres nens que ho necessiten.

És la tercera edició d’aquesta festa però cada any hi han participat entitats diferents.

Sí, volem que cada any hi participin ONG diferents per donar una oportunitat a totes les entitats sense ànim de lucre de la ciutat. Cap a la tardor s’escullen les cinc entitats que formaran part de la festa de l’any següent i s’intenta que siguin d’àmbits diferents per tal de cobrir tantes necessitats comsigui possible: educació, salut, integració social, fam, cooperació internacional, etc. En el procés de selecció de les entitats hi participenmembres de la Fundació Real Dreams, del Parc Tibidabo i representants de les diferents entitats sense ànim de lucre de Barcelona.

Per tant, l’únic requisit per formar part de la festaUncopdemà és ser una entitat no lucrativa?

Han de ser entitats no lucratives amb seu a Barcelona i que treballin en benefici de la infància. Aquest any hi participen Save the Children, que és lamés internacional, la FundacióComtal, que es dedica a la integració social, la Fundación Pequeño Deseo, que s’ocupa d’infants amb malalties cròniques,la Fundación Alda, centrada en l’educació de comunitats amb pocs recursos del Paraguai i la Fundació Catalana Síndrome de Down,que s’ocupa de millorar les condicions de vida de les persones amb discapacitats intel·lectuals.

El públic que vagi a la festa, com pot col·laborar?

Diumenge, davant de les taquilles del Tibidabo, hi haurà voluntaris que vendran guants solidaris a un preu de 6 euros. Si es compren aquests guants, els menors de 12 anys podran entrar gratuïtament al parc i els adults obtindran un 50% de descompte en el preu de l’entrada. Els diners que s’aconsegueixin amb la venda dels guants solidaris es repartiran de manera equitativa entre les diferents entitats que aquest any participen

en la festa Uncopdemà. Però hi ha una altra manera de col·laborar, perquè també es poden fer donatius online a www.elmeugradesorra.org/uncopdema1.

Aquests voluntaris provenen de les entitats que participen en la festa?

En part, sí. Però des de la tardor també hemfet una tasca de captació de voluntaris d’altres àmbits, tant per fer difusió de la festa com per ajudar demà durant el dia i atendre totes les famílies.

I un cop dins el Tibidabo, què hi trobarem?

Hi haurà espectacles de pallassos i de percussió, entre els quals batucades. A més, les entitats que aquest any formen part de la festa Uncopdemàorganitzaran tallers de sensibilització per donar a conèixer la seva tasca. Hi haurà gimcanes, contes, un taller de màgia i un taller per fer xapes. Vaja, un munt d’activitats!

Més enllà de la solidaritat, será un dia divertit.

Volem que els infants i les famílies s’ho passin bé i que, a la vegada, descobreixin què fan aquestes entitats per altres nens i nenes que no tenen les mateixes oportunitats que ells. A través d’un recorregut per tots els tallers del parc, podran adonar-se que gràcies a la solidaritat els infantsambmés necessitats poden tenir una vida més

agradable. La intenció és que els nens i nenes catalans prenguin consciència que existeixen altres realitats i que és important ajudar a qui més ho necessita.

La valoració de les edicions anteriors és positiva?

Sí,molt. Més enllà del nivell de captació de fons que s’assoleixi, el més important i el que valoren les entitats és l’oportunitat de sensibilitzar les famílies. Volem que els nens i nenes s’adonin que poden ajudar altres infants.

Com va sorgir la iniciativa?

La va impulsar Real Dreams, que es dedica a dinamitzar les relacions entre persones i empreses amb entitats no lucratives. Volíem aconseguir fons per a les ONG de Barcelona i difondre la seva tasca. Aleshores vam parlar amb el Tibidabo i el parc de seguida s’hi va interessar i i s’hi va implicar. Com que es tractava d’un parc d’atraccions, vam decidir fer una festa adreçada a la infància.

I teniu un padrí de festa!

Sí, aquest any el Pep Guardiola ha apadrinat la festa. Quan li vam explicar la iniciativa no va dubtar a posar-se els guants solidaris i oferir el seu cop demà per fer difusió de la campanya.

stats