Publicitat
Publicitat

La Marató de TV3

Begoña Blázquez, trasplantada de còrnia: "Feia anys que no veia els números del despertador"

Dues trasplantades de còrnia i els doctors que les van operar expliquen la importància i la tècnica d'aquest trasplantament

La Isabel i la seva filla Begoña, totes dues trasplantades de còrnia a causa d'una malaltia hereditària, han exposat el seu cas. La filla explica que va arribar un moment que era incapaç d'identificar els plats a taula, i recorda el moment en què, un cop trasplantada, va veure els números del despertador de la tauleta de nit, que feia "anys que no veia".

La mare, Isabel, ha volgut remarcar la importància que, per a algú amb problemes de còrnia, té aquest trasplantament, que ha admès que, per a molta gent, pot ser interpretat com a poc rellevant al costat dels d'altres òrgans com el cor.

Els doctors que les van tractar, Joaquim i Rafael Barraquer (també pare i fill) han explicat com han evolucionat les tècniques per trasplantar aquest òrgan al llarg dels últims anys. Joaquim Barraquer també ha revelat que quan el seu pare va morir ell mateix va treure-li les còrnies per poder-les trasplantar a un pacient.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT