Especials 26/02/2013

Bersani descarta un govern de coalició amb Berlusconi

El líder del Partit Demòcrata diu que és conscient del "dramatisme" i dels "riscos" per a Itàlia amb aquest resultat incert, però assegura que no vol sotmetre's a "diplomàcies"

Ara
1 min
La primera compareixença de Pier Luigi Bersani per valorar els resultats electorals. REUTERS

BarcelonaEl líder del centreesquerre italià, Pier Luigi Bersani, ha valorat aquest dimarts per primera vegada els resultats electorals. En una roda de premsa de més de mitja hora, el candidat del Partit Demòcrata i guanyador per només mig punt de les eleccions legislatives, ha descartat per ara tancar aliances amb altres partits, ja que la seva coalició ha estat la més votada a les dues cambres. Bersani també ha avançat que proposarà els "punts fonamentals del canvi" al nou Parlament perquè la resta de formacions li donin suport.

"Tot i no haver guanyat", correspon al centreesquerre tenir "la primera paraula" en la formació del nou govern. També s'ha pres "amb humilitat" el resultat, que no era l'esperat, i és conscient del "dramatisme" i els "riscos" per a Itàlia, que podria abocar-se a la ingovernabilitat. Tot i això, assumirà "les responsabilitat" que li "corresponen", ha afegit.

Preguntat pels periodistes sobre una possible aliança amb la coalició de l'ex primer ministre italià, Silvio Berlusconi, –que ha estès la mà al Partit Demòcrata aquest matí en una entrevista– Bersani ha dit que no té pensat fer-ho perquè seria obviar la decisió dels italians. "Revertirem l'esquema que ha existit fins ara", ha dit en referència al canvi de color polític a Itàlia després del govern tecnòcrata de Mario Monti. "No creiem en la diplomàcia política", ha afegit.

A més, Bersani considera que Berlusconi no ha fet una remuntada espectacular, ja que ha perdut deu punts respecte a les eleccions del 2008.

stats