Especials 28/10/2011

Bildu demana als governs espanyol i francès que dialoguin amb ETA

Representants del partit abertzale s'han reunit aquest divendres amb el lehendakari Patxi López

Efe
1 min

VitòriaBildu ha fet aquest divendres una crida als governs espanyol i francès perquè estableixin una via de diàleg amb ETA per tal d'abordar les conseqüències del "conflicte polític".

Rufi Etxeberria, en representació de l'esquerra abertzale; Pello Urizar, secretari general d'EA, i Oskar Matute, d'Alternatiba, han estat rebuts aquesta tarda a la seu de la Presidència Basca, a Vitòria, pel lehendakari, Patxi López.

La trobada forma part de la ronda de contactes oberta pel lehendakari amb els partits polítics i agents socials i econòmics per analitzar la situació després del cessament definitiu de l'activitat violenta d'ETA.

En declaracions als periodistes al final de la trobada, Etxeberria ha opinat que ETA ha complert i ha pres una "decisió històrica" a l'anunciar el cessament del terrorisme i ha considerat que això hauria de suposar un pas perquè els dos governs (espanyol i francès) entaulessin converses amb ETA "sense més dilació".

Els representants de Bildu també han plantejat la necessitat que hi hagi un reconeixement de les víctimes "de totes les parts".

Així mateix, Etxeberria ha demanat al lehendakari que obri una "dinàmica bilateral" amb la presidenta del govern navarrès, Yolanda Barcina, perquè tots dos vagin establint les bases amb vista a un futur reconeixement del dret a decidir.

stats