LES REVOLTES AL MÓN
Especials 19/05/2011

Bin Laden va lloar les revoltes àrabs i els "vents de canvi que bufen al món musulmà"

En un missatge d'àudio gravat una setmana abans que el matessin i que s'ha difós de manera pòstuma a internet, l'antic líder d'Al-Qaida es felicita perquè "el sol de la revolució s'ha aixecat al Magrib"

Redacció
2 min
El missatge d'àudio va acompanyat d'una imatge fixa amb la cara de Bin Laden

BarcelonaAl-Qaida ha publicat a internet un nou missatge d'àudio de qui va ser el líder de l'organització, Ossama bin Laden, gravat suposadament una setmana abans de l'operació que va acabar amb la seva vida, i en què el saudita s'alegra dels “vents de canvi que bufen al món musulmà” i encoratja els seus seguidors a continuar els esforços per desfer-se dels seus “tirans”, segons explica Al-Jazira. Bin Laden va morir a mans de les tropes d'elit nord-americanes el 2 de maig al Pakistan.

"El sol de la revolució s'ha aixecat al Magrib. La llum de la revolució prové de Tunísia. Aquesta llum ha donat tranquil·litat a la nació i ha injectat felicitat a les cares de la gent”, diu la veu del suposat Bin Laden. As Sahab, la secció d'Al-Qaida que s'encarregava dels comunicats públics, ha difós a diversos fòrums islàmics un missatge d'àudio de més de 12 minuts associat a un vídeo amb la imatge fixa de l'antic líder de la xarxa. En el missatge, que es va gravar una setmana abans de la mort de Bin Laden, qui va ser l'home més buscat del món parla de l'onada de revoltes que recorre els països del nord d'Àfrica.

“Crec que els vents de canvi bufaran arreu del món musulmà, amb el permís d'Al·là”, diu Bin Laden, que recorda que “Tunísia va ser el primer però ràpidament la guspira de la gent lliure la van recollir els cavallers d'Egipte i la van portar des de Tunísia a la plaça Tahrir”. Bin Laden explica que “no seguir ara faria que perdéssim l'oportunitat i anar massa ràpid podria provocar més morts dels necessaris”. Tot i així, anima els seus seguidors a “seguir els esdeveniments de ben a prop i treballar en paral·lel, aplegant la gent que lluita per desfer-se dels seus tirans”.

stats