Especials 13/06/2012

Blasco veu amb bons ulls una imputació que li serveixi per defensar-se davant la justícia

El portaveu del PP ha estat apartat temporalment de les seves funcions. En un comunicat ha reivindicat el seu dret a defensar-se sense judicis paral·lesls

Ara
1 min
Rafel Blasco al seu escó de portaveu durant el ple celebrat avui / ACN

ValènciaEl portaveu parlamentari del PP, Rafael Blasco, ha centrat totes les mirades del debat parlamentari que s'ha celebrat aquest matí en les Corts valencianes. Era la seva primera aparició pública després que ahir la jutge que investiga el presumpte desviament de fons públics destinats a cooperació fera públic l'existència de fets "de naturalesa delictiva" que podrien esquitxar l'exconseller de Solidaritat.

Així doncs, bona part del debat parlamentari ha estat centrat en la figura de Blasco, atès que l'oposició ha tornat a demanar al president Alberto Fabra la destitució immediata del síndic popular. Tot i això, el criteri de Fabra és que continue en el càrrec fins que no es faci efectiva la imputació.

Segons ha explicat el propi Blasco en un comunicat de premsa, aquesta imputació suposaria "una garantia processal" que li permetria exercir el "legítim dret de defensa davant els tribunals de justícia". Tanmateix, l'exconseller ha expressat la seva "confiança total" en el funcionament de la justícia i en la presumpció d'innocència, alhora que ha reivindicat el seu "dret a una defensa justa i sense judicis paral·lels".

Tot i que a efectes legals Blasco continua sent el portaveu del PP, avui ja ha exercit aquesta funció el fins ara número dos del grup parlamentari, Rafael Maluenda. Blasco, que va posar ahir el seu càrrec a disposició de Fabra, ha reiterat en el comunicat la seva "disposició total i absoluta" a renunciar al càrrec en el cas que es produeixi la seva imputació en la causa.

stats