MÓN
Especials 17/03/2011

La Borsa de Tòquio s'enfonsa per segon dia consecutiu

L'índex Nikkei ha baixat un 10,5%, la tercera major caiguda de la història, després de perdre ahir un 6%. La incertesa nuclear s'ha encomanat al mercat de valors nipó

Redacció
1 min

BarcelonaLa crisi nuclear que viu el Japó està afectant greument l'economia de la tercera potència econòmica del món. Si ahir l'índex Nikkei de la Borsa de Tòquio perdia un 6% en la primera sessió que vivia el parquet nipó des del terratrèmol, aquesta jornada ha estat encara pitjor per al selectiu japonès, que s'ha deixat més de 1.000 punts i ha perdut més del 10% del seu valor. El selectiu continua movent-se en mínims de l'any i ara se situa poc per sobre dels 8.600 punts, als nivells de l'abril del 2009.

De poc ha servit la multimilionària injecció de capital del govern nipó, que per no deixar estancada l'economia del país ha insuflat 130.000 milions d'euros a un país que pot haver patit pèrdues per valor de més de 100.000 milions. Aquest dimarts, davant la catàstrofe que es vivia al mercat d'estocs, el Banc del Japó ha hagut de fer una nova injecció d'emergència per valor de 70.000 milions d'euros. Les pèrdues del Nikkei han arribat a ser del 14% però s'han moderat després de l'últim anunci de la institució financera nipona.

stats