França
Especials 22/02/2012

Brigitte Bardot demana suport per al partit de Le Pen

L'actriu ha demanat a alcaldes francesos que ratifiquin la candidatura del Front Nacional per a les presidencials. Bardot està casada amb un militant i amic del fundador del partit, Jean-Marie Le Pen

Efe
1 min
Portada del llibre 'Brigitte Bardot plein la vue' de Marie-Dominique Lelièvre

ParísL'actriu francesa Brigitte Bardot ha defensat aquest dimecres la candidata ultradretana a les properes eleccions presidencials franceses, Marine Le Pen, en dificultats per aconseguir l'aval de 500 càrrecs electes.

Bardot, que té 77 anys i està retirada del cinema des de principis dels anys setanta, ha enviat una carta a un grup de càrrecs electes demanant-los que rubriquin la candidatura de Le Pen perquè pugui presentar-se als comicis del 22 d'abril amb les sigles del Front Nacional (FN), segons informa el diari 'Nice Matin'.

"Escandalitzada" per la timidesa dels alcaldes

L'actriu, reconvertida en ardent defensora dels drets dels animals, està casada amb Bernard d'Ormale, un conegut militant del FN i íntim del fundador d'aquest partit d'extrema dreta, Jean-Marie Le Pen.

El rotatiu publica una carta manuscrita en la qual l'actriu diu que està "escandalitzada pel fet que els alcaldes de França siguin tan timorats" i els demana que donin "veu a Marine Le Pen, que forma part d'un equip (...) que defensa els animals i el coratge de tornar França al lloc que ha d'ocupar al món".

La publicació de la carta es produeix després que aquest dimarts el Consell Constitucional francés rebutgés la petició de la candidata ultradretana perquè els càrrecs electes que ratifiquin un candidat puguin mantenir el seu nom en secret.

stats