Especials 15/06/2012

Brussel·les no veu "cap raó per qüestionar" el comissari Almunia

La Comissió Europea no fa cas de la petició de dimissió que han fet diversos dirigents del PP

Efe
2 min

Brussel·lesLa Comissió Europea ha afirmat aquest divendres que "no hi ha raons per qüestionar" el comissari europeu de Competència, Joaquín Almunia, després de la petició de dimissió llançada ahir per diversos dirigents del PP, que al·legaven falta de lleialtat amb Espanya.

"No hi ha cap raó per qüestionar a Almunia ni la seva lleialtat", va afirmar la portaveu de la CE, Pia Ahrenkilde, després de ser preguntada sobre els plans del president de l'executiu comunitari, José Manuel Durao Barroso, respecte aquesta petició de dimissió.

Almunia i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'han reunit a Madrid per tractar les ajudes a la banca espanyola, una reunió acordada fa diversos dies.

"La reunió entre Almunia i Rajoy a Madrid ha versat sobre qüestions generals bancàries, no ha anat sobre una altra cosa", va aclarir Ahrenkilde, negant que el futur d'Almunia com a comissari hagi centrat la conversa a la Moncloa.

La portaveu comunitària va destacar que "la CE és una institució independent dels governs" i que, per això, "cap país pot demanar en termes generals a un comissari que dimiteixi".

Aquesta és la primera reacció des de la Comissió Europea sobre la petició de dimissió per Almunia sol·licitada ahir dijous per diputats i membres del Partit Popular , que van al·legar que el comissari no defensava Espanya en la qüestió de l'ajuda europea a la banca.

El mateix Almunia ha declinat fer cap comentari sobre la qüestió.

La trobada entre el president del govern i el vicepresident de la CE s'ha produït sis dies després de l'acord de l'Eurogrup per ajudar els bancs espanyols en crisi amb fins a 100.000 milions d'euros.

La supervisió de les ajudes a la banca a canvi d'una reestructuració de les entitats auxiliades és una tasca que competeix al departament que dirigeix Almunia.

Després d'aquesta decisió, el membre espanyol de la Comissió Europea ha realitzat en els últims dies declaracions a diversos mitjans de comunicació a Brussel·les explicant detalls de l'ajut i de la legislació comunitària.

stats