Especials 05/06/2012

Brussel·les treu importància a la reunió del G-7 i diu que "no hi ha divergències" en la resposta global a la crisi

El portaveu econòmic de la CE, Amadeu Altafaj, considera la reunió "regular" i qualifica d'"exagerada" l'alarma que s'ha generat

Efe
2 min

Brussel·lesLa Comissió Europea ha considerat aquest dimarts "exagerada" l'alarma que ha generat la videoconferència que mantindran avui els ministres de Finances del G-7 per tractar la crisi de la zona de l'euro, amb Espanya al centre de les preocupacions.

"És una exageració, hem estat en crisi durant un temps i aquest sentiment d'alarma no és sorprenent o notícia per a ningú", ha dit el portaveu d'Afers Econòmics i Monetaris, Amadeu Altafaj, en la roda de premsa diària de la Comissió Europea.

El portaveu ha explicat que la videoconferència és un intercanvi regular d'informació entre la Unió Europea i els seus socis internacionals perquè tots entenen que cal treballar de manera coordinada en la resposta a la crisi.

"No descriuria cap d'aquests intercanvis regulars com a extraordinaris o reunions d'alarma o alerta per la crisi", ha insistit.

Altafaj ha aclarit, a més, que la UE comparteix la preocupació que hi ha i informa amb freqüència als seus socis internacionals de la situació a la zona de l'euro i de les mesures que s'estan adoptant com els esforços de consolidació fiscal i les mesures per fer front a la fragilitat bancària i impulsar el creixement econòmic.

"Que hi hagi una preocupació per la situació a Europa ho trobo totalment normal", continua el portaveu, que ha recordat que els Estats Units s'han mostrat "molt positius" sobre la resposta que la UE està donant a la crisi.

"No hi ha divergències de punts de vista quan es tracta de la manera de procedir en la resposta global a aquesta crisi", ha assegurat, i ha explicat que cal respondre a tots els fronts.

"Estem donant resposta a tots aquests fronts. La resposta a la crisi s'adapta cada dia als reptes i no veig divergències amb els membres del G-7", ha recalcat.

El portaveu ha reconegut que "hi ha inquietuds" i ha sostingut que "som els primers a reconèixer-ho i a fer-hi front".

Altafaj no ha confirmat de moment si el comissari europeu d'Afers Econòmic i Monetaris, Olli Rehn, participarà en aquesta videoconferència del G-7.

stats