Ciclisme
Especials 09/08/2012

El COI prendrà a Tyler Hamilton la medalla d'or de ciclisme d'Atenes 2004 per dopatge

Segons informa l'agència AP, la decisió es farà oficial aquest divendres. Hamilton va reconèixer el 2011 en una reportatge televisiu que s'havia dopat durant temps

Ara
1 min
Tyler Hamilton amb la medalla d'or dels Jocs d'Atenes

BarcelonaEl Comitè Olímpic Internacional (COI) desposseirà formalment Tyler Hamilton de la medalla d'or que va aconseguir als Jocs Olímpics d'Atenes 2004 i redistribuirà les medalles després que el ciclista nord-americà confessés l'any passat el consum de substàncies prohibides, segons informa l'agència de notícies AP.

Davant la proximitat del venciment del termini de vuit anys per sancionar casos de dopatge, un funcionari olímpic va explicar a AP que la junta executiva del COI es reunirà aquest divendres per modificar les posicions oficials de la contrarellotge en ruta dels Jocs del 2004.

Després de negar-ho durant anys, Hamilton va reconèixer l'any passat al programa '60 Minuts' de la cadena CBS que havia consumit drogues per millorar el seu rendiment en repetides ocasions.

El COI va sol·licitar documents a l'Agència Nord-americana Antidopatge abans de modificar les posicions en la competició. Ara, la medalla d'or serà per al rus Viatcheslav Ekimov, excompany d'equip de Hamilton i de Lance Armstrong. El nord-americà Bobby Julich rebrà la plata, en comptes del bronze, i l'australià Michael Rogers serà tercer, en comptes de quart.

stats