CAIXABANK INFORMA

CaixaBank i Microsoft guardonen les millors alumnes de graus universitaris tècnics en la segona edició dels premis WONNOW

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya, entreguen el premi a l’alumna amb el millor expedient acadèmic, que ha rebut una dotació econòmica de 10.000 euros

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya, han entregat els premis WONNOW a les millors alumnes de graus STEM –ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques– d’universitats espanyoles. Amb aquesta iniciativa, les dues entitats premien, per segon any seguit, l’excel·lència femenina en graus universitaris tècnics; fomenten la diversitat, i contribueixen a reduir la bretxa de gènere en aquests sectors, en què la presència de dones és escassa.

Deu estudiants han estat també guardonades amb una beca remunerada per treballar a CaixaBank i per participar en un programa de ‘mentoring’ de Microsoft

L’estudi de la Comissió Europea Les dones en l’era digital 2018 assenyala que només un 34% dels titulats en STEM són dones i que representen el 17% dels professionals especialistes en el sector tecnològic. Per intentar pal·liar-ho, CaixaBank i Microsoft impulsen els premis WONNOW, que reconeixen l’alumna amb el millor expedient acadèmic –rep una dotació econòmica de 10.000 euros– d’entre totes les candidates, i també premien 10 estudiants més amb una beca remunerada per treballar a CaixaBank i l’accés a un programa de mentoring de Microsoft Espanya.

El conseller delegat de CaixaBank va destacar en l’acte de lliurament la feina i l’esforç de totes les participants, que han estudiat amb resultats brillants un difícil grau STEM. A més, Gonzalo Gortázar va felicitar les premiades i va reconèixer la implicació i la important tasca que desenvolupen en la societat: “Amb els premis WONNOW volem donar suport al desenvolupament femení en professions clau i posar en valor l’esforç i el compromís de dones com vosaltres que aposten per aquests estudis”.

El conseller de CaixaBank anima les alumnes a continuar trencant estereotips, i demostrar que les dones també poden ser brillants científiques, tecnòlogues, enginyeres i matemàtiques. “Ens calen joves com vosaltres, la societat no es pot permetre el luxe que quasi la meitat del seu talent STEM es perdi”, ha indicat.

La presidenta de Microsoft Espanya, Pilar López, també s’ha afegit a la felicitació a les alumnes guardonades en aquesta edició dels premis, les quals considera referents per animar a altres estudiants a desterrar estereotips i fer que s’interessin per la ciència i la tecnologia. “El talent i la diversitat són garantia d’innovació i creixement. Tenir habilitats digitals és un factor diferencial i un avantatge competitiu per al futur professional. És prioritari fomentar la vocació i el talent femení, i no només en el sector tecnològic, ja que el talent digital és imprescindible per a qualsevol industria en aquests moments. Les dones ja fan servir la tecnologia, però volem que, a més, la inventin, que en siguin protagonistes i que ajudin a resoldre els grans problemes a què ens enfrontem com a societat. Aquest és l’esperit dels premis WONNOW”.

Reconeixement a l’esforç i l’excel·lència

Les premiades, quatre estudiants de Catalunya, dues de Múrcia, dues d’Andalusia, una de la Comunitat Valenciana i una de les Canàries, han estat escollides entre 440 alumnes de graus STEM de 70 universitats espanyoles participants en la 2a edició dels premis. Per triar-les, a més de l’expedient acadèmic, se n’ha valorat l’experiència personal.

Carlota Parés, estudiant del doble grau en enginyeria informàtica i enginyeria telemàtica de La Salle, ha aconseguit un premi especial valorat en 10.000 euros, per tenir el millor expedient acadèmic. A més, tindrà accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i es beneficiarà d’un programa de mentoring impartit per Microsoft Espanya, juntament amb les nou estudiants més guardonades: Fátima el Baghdadi, estudiant d’enginyeria mecànica de la Universitat Politècnica de Catalunya; Isabel Lax, estudiant del grau d’enginyeria civil de la Universitat de Cartagena; Belinda González, estudiant del grau d’enginyeria informàtica de la Universitat de Granada; Natalia Franch, estudiant del grau d’enginyeria informàtica de la Universitat Jaume I; María José Martínez, estudiant del grau d’enginyeria electrònica industrial i automàtica de la Universitat Politècnica de Cartagena; Nàdia Cosor, estudiant del grau d’enginyeria de sistemes audiovisuals de la Universitat Pompeu Fabra; María Ángeles Fuentes, estudiant del grau d’enginyeria informàtica de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria; Olivia Andolz, estudiant del grau de multimèdia amb menció en enginyeria web de la Universitat Oberta de Catalunya, i Natalia Borrego, estudiant del grau d’enginyeria agroalimentària i del medi rural de la Universitat de Còrdova.

Compromís amb la diversitat i la tecnologia

A banda dels premis WONNOW, CaixaBank està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com ara Women’s Empowerment Principles, impulsada per les Nacions Unides; “Més dones, millors empreses”, del ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat; el Charter de la Diversidad, per fomentar la igualtat d’oportunitats i les mesures antidiscriminatòries, i l’Observatori Generació i Talent, amb l’objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional. Així mateix, CaixaBank està inclosa en l’índex d’igualtat de gènere de Bloomberg. Gràcies a aquest compromís, CaixaBank té la certificació EFR (empresa familiarment responsable), de la Fundación Másfamilia.

Per la seva banda, Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) impulsa la transformació digital per a l’era del núvol intel·ligent i l’ intelligent edge. La seva missió és ajudar cada persona i cada organització a fer més en el dia a dia. Promou una cultura que permet als seus empleats connectar la seva energia i la seva passió per la tecnologia amb aquesta missió. I, per aconseguir-ho, la diversitat és clau: un entorn divers i inclusiu condueix a idees millors, productes millors i resultats millors per als clients.

Més continguts de