Especials 24/08/2012

El president de la Cambra de Comerç creu que Eurovegas asseguraria el turisme a Catalunya "durant els pròxims 30 anys"

Miquel Valls ha dit que el macrocomplex d'Adelson és "sense cap dubte molt bo per a Catalunya" i ha al·legat l'essència turística del projecte perquè "el joc no arribaria ni al 5%"

Acn
2 min
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls / ACN

BarcelonaEl president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, ha defensat la instal·lació a Catalunya d'Eurovegas tot just l'endemà que el pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, critiqués el macroprojecte pel seu elevat "preu humà". Per Valls, el complex d'oci podria situar Catalunya en una "línia de primeríssim nivell turístic durant els pròxims 30 anys", crearia llocs de treball i en conjunt seria "sense cap dubte molt bo per a Catalunya". "El turisme és una de les indústries claus d'aquest país i el projecte Eurovegas és fonamentalment un projecte turístic, perquè el tema del joc no arribara ni al 5% del total del projecte", ha subratllat Valls en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Valls ha defensat que "tots els projectes que tinguin un sentit dins l'economia catalana s'han d'estudiar i se'ls ha de donar suport", i ha dit que Eurovegas implicaria un augment del turisme internacional, sobretot de convencions i congressos. El president de la cambra considera que la prioritat de Catalunya és atraure el turisme de fora de l'Estat, "que forma part de la balança comercial" i és "un factor importantíssim que suposa l'entrada de divises". El magnat Sheldon Adelson decidirà al setembre si ubica Eurovegas a Barcelona o a Madrid.

Suport al pacte fiscal

Miquel Valls ha aprofitat l'entrevista per reiterar el seu suport al Govern pel que fa al pacte fiscal i s'ha mostrat confiat que durant la negociació amb Madrid es redueixi "de manera substancial" el dèficit fiscal de Catalunya respecte de l'Estat. Preguntat sobre si donarà suport a la manifestació de l'11 de setembre, Valls ha dit que abans "s'ha de discutir en el si de les cambres de comerç i ens agradaria saber quina és l'opinió del president i quin és l'objectiu de la manifestació".

Valls reclama que la reforma financera faci arribar el crèdit a les empreses

En la mateixa entrevista, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha exposat que "cal finalitzar la reforma del sistema financer" amb l'objectiu que "torni a fluir el crèdit a les petites i mitjanes empreses". Per Valls, "aquesta és una de les necessitats claus perquè l'economia espanyola torni a funcionar amb certs nivells de creixement".

Sobre la possibilitat que el govern liquidi entitats inviables, el president de la Cambra ha defensat CatalunyaCaixa: "La marca CatalunyaCaixa és una bona marca financera que ha de continuar i que pot ajudar l'economia catalana".

stats