Publicitat
Publicitat

Cameron obre la porta a un referèndum sobre la pertinença del Regne Unit a la Unió Europea

El primer ministre britànic vol fer la consulta més endavant, només quan el Regne Unit sàpiga exactament què li interessa i què no de la UE

El primer ministre britànic , David Cameron , ha obert aquest diumenge la porta a celebrar en un futur un referèndum sobre la pertinença del Regne Unit a la Unió Europea ( UE ) , en un article que publica el diari conservador ' The Sunday Telegraph '.

En el text , Cameron es mostra partidari de celebrar una consulta sobre aquest polèmic assumpte , que divideix els " tories " , quan el Regne Unit sàpiga exactament què li interessa i què no de la UE .

Així , el cap del Govern insta a tenir una "paciència tàctica i estratègica" , ja que la Unió Europea travessa profunds canvis i aquest país ha d'assegurar- defensar els seus interessos , especialment l'accés al mercat únic .

" Com a nació comercial , el Regne Unit necessita accés directe als mercats europeus i influir alhora d'escriure l es regles d'aquests mercats " , assenyala el líder conservador , per a qui el principal interès britànic a Europa és el potencial comercial .

Cameron assegura que no està d'acord amb els qui –especialment dins del Partit Conservador volen sortir immediatament de la UE i per això reclamen un referèndum immediat sobre la pertinença , ja que això " no va en l'interès del país " .

D'altra banda – avisa , un resultat a favor de quedar-se a la UE també tancaria la porta a llarg termini als partidaris de rescindir els vincles amb Europa .

El líder " tory " està sota pressió de l'ala més dretana i euroescèptica del seu partit , un centenar de els diputats li va escriure una carta fa uns dies per demanar-li que convoqués un eventual referèndum sobre la UE .

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT