Especials 12/10/2012

Cap de setmana gran del Correllengua: 10 pobles, 10 festes

Mentre Espanya celebra la Hispanitat, una desena de pobles de Catalunya fan el Correllengua en un dels caps de setmana més plens de l'agenda d'aquesta festa de la llengua i la cultura

Ara
3 min
El Correllengua de Sant Vicenç de Montalt de l'any passat / CAL

BarcelonaAquest proper cap de setmana, una desena de viles del Principat celebraran el Correllengua.

1. Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). Aquest divendres proposa el Sardaball, la festa de la sardana i el ball, a la Sala de la UEC a les sis de la tarda. I dissabte, la cercavila i la mostra de cultura popular, a les sis de la tarda al Parc de l'Estatut. Per a diumenge, hi ha el 28è concurs de teatre, amb la representació de l'obra 'Cancún', a càrrec del grup de teatre Nyoca de l'Ametlla del Vallès, a les sis de la tarda.

2. Barri de les Corts (Barcelona). És el primer Correllengua barceloní de la temporada i té una triple jornada d'actes, coincidint amb la festa major. Començaran divendres a la plaça de Can Rosés, a les dotze del migdia, amb una mostra de cultura tradicional amb tabalers, bastoners, grallers i trabucaires que donarà pas a una botifarrada popular. Dissabte l'activitat es desplaçarà a la plaça de la Concòrdia. Hi haurà un vermut amenitzat per la poesia de Vicent Andrés Estellés, a les 13.00 hores, i després una arrossada popular i una sobretaula amb la música de Jaume Arnella i Carles Belda. Finalment, diumenge, a la cruïlla dels carrers Numància i Anglesola, i des de les 12 del migdia, s'ha programat un ampli ventall d'actes: dues exposicions sobre el Correllengua i els conflictes armats al Principat des del segle XV, la presentació del llibre 'Terra Lliure, punt de partida', el concert del cantautor Josep Romeu, tallers de cultura popular i la tabalada i correfoc de clausura, amb inici a la plaça de Can Rosés, a les 20.30 hores.

3. Badalona (Barcelonès). Dissabte hi haurà un homenatge a Lluís Maria Xirinacs al local La Mussara (C. Sant Joan de la Creu, 70) a les cinc de la tarda, que inclourà la inauguració d'una exposició, una xerrada sobre la seva vida i pensament i el visionat del documental 'Xirinacs, de l'amnistia a la independència'.

4. Cervera (Segarra). El Centre Obrer Instructiu d'Unió Republicana ha dissenyat una jornada de dissabte plena d'actes, al voltant del passeig de l'Estació. Hi destaquen la xerrada 'La Guerra de Successió a Cervera: partidaris de Felip V o de l'Arxiduc Carles?', a càrrec de Josep M. Llobet i Portella i que posa en dubte el suposat passat profelipista de la capital segarrenca. Després hi haurà un dinar popular i el concert del grup menorquí Sonadors de Son Camaró, al pub Noctàmbul, a partir de les 20 hores.

5. Mollerussa (Pla d'Urgell). Recuperen el Correllengua i ho fan amb la força d'una concorreguda cercavila que comptarà amb la presència de gegants, bastoners i trabucaires procedents de diferents viles de l'entorn i que clourà amb una actuació dels diables locals l'Autèntica Revolució del Foc. Al vespre, un sopar popular al Casal l'Arreu tancarà el Correllengua.

6. Barbens (Pla d'Urgell). Diversos actes divendres, 12 d'octubre.

7. Òdena (Anoia). Segon Correllengua entre els dies 13 i 14. Dissabte al matí hi haurà un enlairament d'inflables a la plaça Mestre Vilavell. A la nit, al Teatre Unió Agrícola, sopar popular i concert del Correllengua amb Karaokes Band. L'endemà, al mateix espai, el musical 'T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré', a partir de les 19 hores.

8. Pobla de Lillet (Berguedà). Dissabte, gimcana popular (17 hores), que servirà de preàmbul als concerts de Cesk Freixas i Vastard's (a La Flor, a partir de la mitjanit). L'endemà al matí, pintada del mural del Correllengua i dinar popular al Parc de Xesco Boix.

9. Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Diumenge, a la plaça de l'Església (12 hores), lectura del 'Manifest del Correllengua' i les actuacions de diverses entitats de la vila.

10. Hostalric (Selva). Al Centre Cultural Serafí Pitarra, lectura del 'Manifest', actuació de la colla de bastoners els Picasoques i l'espectacle infantil 'En Patufet i la Rateta', de la companyia Alma i el Mar de Contes.

**Els actes del Correllengua del Pallars Jussà s'han suspès a causa de la negativa del l'Ajuntament a donar el permís per a l'acte estrella, l'actuació del grup Brams, segons la Coordinadora d'Associcions per la Llengua, entitat coordinadora del Correllengua.

stats