DRET A DECIDIR
Especials 10/09/2013

Carme Forcadell: "Demà demanarem al president que la consulta se celebri el 2014"

L'ANC fa una crida a que demà, Onze de Setembre, tothom ocupi el tram de la Via Catalana al que s'ha apuntat

Ara
1 min

BarcelonaL'ANC demanarà demà, Onze de Setembre, al president de la Generalitat, Artur Mas, que es comprometi a celebrar la consulta per la independència de Catalunya l'any que ve, és a dir, el 2014. Ho ha dit la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, en una entrevista a 'Els matins' de TV3. Mas no assistirà a la cadena humana, però en rebrà els organitzadors al Palau de la Generalitat.

Forcadell ha insistit que l'acte de demà és per reclamar la independència de Catalunya, via una consulta d'autodeterminació. En aquest sentit, ha reconegut que si el procés referendari no fos possible perquè l'Estat el veta, l'ANC avalaria "qualsevol camí pacífic possible, ja sigui eleccions plebiscitàries o una declaració unilateral d'independència". Ara bé, es triï la via que es triï, hauria de ser el 2014. "El 2016 és massa tard", ha reblat.

Forcadell ha admès que "pràcticament" ja hi ha tots els trams de la Via Catalana plens, i s'ha mostrat convençuda que el nombre de partcipants serà més elevat que el de la multitudinària manifestació de l'Onze de Setembre de l'any passat, que segons xifres dels organitzadors va aplegar un milió i mig de persones a Barcelona. Tanmateix, la presidenta de l'ANC ha fet una crida a la "responsabilitat" de tots els inscrits a la cadena humana perquè demà "tothom" ocupi el tram al qual s'ha apuntat.

Forcadell confia que la de demà serà una mobilització pacífica i que no hi haurà cap incident. Tanmateix, admet que els fa "patir" que hi pugui haver "provocacions", i demana a tothom que no hi ha caigui.

stats