MÓN
Especials 06/04/2011

Cartells per lluitar contra les apagades de llum al Japó

Un equip de dissenyadors nipons ha creat uns cartells per conscienciar la població sobre la necessitat de reduir el consum elèctric després de l'accident de Fukushima. Els creadors animen els afectats a imprimir les seves còpies i penjar-les a les zones afectades

Redacció
1 min
"Estalvia energia i segueix endavant" / Setsuden

BarcelonaQue al Japó la consciència col·lectiva és més gran que a la majoria de països occidentals ho hem sentit des que el dia 11 de març un terratrèmol i un tsunami van arrasar el nord-est del país. Ara, després que els desastres naturals hagin estat a punt de provocar una catàstrofe nuclear, un equip de dissenyadors nipons vol estendre a través de Twitter uns cartells que encoratgen la població a reduir el consum elèctric per no haver de patir més restriccions.

Des que es van detectar els primers problemes a la central nuclear de Fukushima, diverses àrees de Tòquio i les ciutats de les rodalies han patit apagades parcials. A més, s'han reprogramat els horaris de trens perquè circulin menys combois i les botigues i els negocis estan apagant part del seu enllumenat. A la capital de la tecnologia, els anuncis lluminosos i les escales mecàniques estan aturades. Per això, els dissenyadors de l'empresa Setsuden animen els residents de les zones orientals del país a imprimir els cartells i penjar-los allà on viuen i allà on treballen.

stats