Especials 30/08/2011

La diada de Sant Fèlix es tanca amb cinc castells de gamma extra

El pilar de vuit amb folre i manilles ha posat el punt i final a l'actuació de Vilafranca, que també s'ha apuntat la torre de nou amb folre i manilles, com els Minyons de Terrassa, i el quatre de nou amb folre i agulla

Redacció
2 min
L'intent del 3 de 10 dels Castellers de Vilafranca per Sant Fèlix 2011 / TJERK VAN DER MEULEN

Vilafranca del PenedèsNo s'han assolit dues de les fites anunciades, com són el tres de deu amb folre i manilles i la torre de nou només amb folre, però la diada de Sant Fèlix d'aquest any ha deixat cinc castells de gamma extra, tres amb el segell dels Castellers de Vilafranca, un amb el dels Minyons de Terrassa i un altre amb el de la Vella de Valls. La colla local ha començat l'actuació forta i seguint el guió previst amb un solvent quatre de nou amb folre i l'agulla, que ha descarregat sense problemes. En segona ronda, n'ha afrontat un altre de gamma extra, la torre de nou amb folre, però aquest cop el castell ha cedit abans de carregar-se i en torn de repetició, els verds hi han afegit les manilles en el que ha estat el seu segon castell de màxim nivell. També els Minyons de Terrassa s'han atrevit amb la torre de nou amb folre i manilles en segona ronda amb igual resultat.

La tercera ronda, doncs, ha començat amb tres castells de gamma extra descarregats i amb Vilafranca assumint un nou repte, el del tres de deu amb folre i manilles que, amb dosos col·locats, ha començat a baixar per indecisió de la canalla i ha acabat cedint. El quart castell de màxim nivell l'ha firmat la Colla Vella dels Xiquets de Valls que, després d'haver assolit el tres i el quatre de nou folrats, ha apostat pel nou de vuit, una construcció molt poc habitual que han descarregat amb solvència. El darrer gamma extra d'avui ha portat el segell de Vilafranca en forma de pilar de vuit amb folre i manilles descarregat. L'intent de repetir aquesta mateixa construcció per part dels Minyons de Terrassa no s'ha arribat a coronar.

La Colla Joves de Valls, tot i no anotar-se cap castell de gamma extra, ha tancat una bona actuació carregant el tres i el quatre de nou amb folre i descarregant la torre de vuit amb folre. Més enllà dels castells de cinc estrelles, Vilafranca també ha descarregat el tres de nou amb folre i els Minyons de Terrassa han assolit el tres i el quatre de nou amb folre. El quatre, però, l'han hagut de treballar de valent en la descarregada.

stats