COMUNICACIÓ
Especials 21/03/2011

Cau el suport popular a la intervenció aliada a Líbia en les enquestes

Les respostes a les preguntes plantejades per diversos mitjans reflecteixen un augment del rebuig a l'operació militar des que han començat els bombardejos

Redacció
2 min

BarcelonaLa intervenció militar a Líbia, que es va posar en marxa dissabte després de la llum verda de l'ONU, perd el suport popular, si fem cas de les enquestes dels mitjans de comunicació, amb cada bomba que cau sobre el país àrab. El programa Els matins de TV3, per exemple, preguntava divendres, tot just després que l'ONU arribés a un acord per tirar endavant l'operació, pel suport a la intervenció. Aleshores, més d'un 78% dels gairebé 500 participants van votar que sí que hi donaven suport. Avui, quan el públic ja ha pogut veure les imatges per televisió de les primeres bombes caient sobre sòl libi, el programa formulava exactament la mateixa pregunta i el resultat ha estat un descens del 10% en el suport a l'operació militar, que avui s'ha situat en el 68%.

Un cas semblant és el de lamalla.cat. El diari digital preguntava el 10 de març als seus lectors si creien que l'OTAN havia d'intervenir a Líbia i un 65% va contestar que sí. Avui, l'enquesta varia pel que fa al subjecte i la pregunta és si l'Estat espanyol fa bé intervenint a Líbia. El contrast és clar, ja que només el 46% de les respostes creu encertada la decisió del govern espanyol.

Aquesta mateixa pregunta és la que proposa avui l'enquesta del programa El món a RAC1, de l'emissora del grup Godó, i els resultats són molt similars. Segons les dades de RAC1, només al 44% dels participants els sembla bé la participació espanyola en l'operació.

Pel que fa a l'enquesta que avui proposa l'ARA, que pregunta per l'aprovació a la intervenció militar, les dues respostes que agrupen el suport popular sumen un percentatge del 64%, mentre que un 36% dels més de 2.500 votants s'hi oposen.

stats