RÚSSIA
Especials 05/03/2012

Centenars de detinguts a Rússia en protestes anti-Putin

Almenys 20.000 persones s'han manifestat al centre de Moscou i hi ha hagut detencions davant de la seu central de la Comissió Electoral. La policia també ha arrestat activistes a Sant Petersburg

Afp / Reuters
1 min

MoscouLa policia russa ha detingut aquest dilluns a Moscou un centenar de persones davant de la seu central de la Comissió Electoral de Rússia, segons fonts del partit anti-Putin Una Altra Rússia. Els activistes tenien la intenció de denunciar les irregularitats electorals en les presidencials de diumenge, però els agents han impedit qualsevol mobilització. Entre els detinguts hi ha l'escriptor i activista Eduard Limónov, líder carismàtic de l'oposició anti-Putin.

"Hi ha hagut unes cent detencions", ha dit Alexander Avérine, portaveu del partit, en declaracions a l'agència RIA Novosti. La policia ha informat d'una cinquantena d'arrestos. Fonts de l'oposició també han informat de detencions a Sant Petersburg.

"Una Rússia sense Putin"

Almenys 20.000 persones s'han manifestat aquest dilluns al centre de la capital russa, a la plaça Pushkin, epicentre de la manifestacions de dissidents durant l'etapa soviètica, segons fonts de l'oposició. "Les eleccions són una farsa", ha dit un dels líders de l'oposició anti-Putin, Vladimir Ryzhkov als manifestants. "Les autoritats no tenen cap legitimitat", ha afegit mentre una multitud cridava "Volem una Rússia sense Putin". Segons la policia, només s'han manifestat 14.000 persones i no hi ha hagut cap informe de detencions, a diferència de davant la seu central de la Comissió Electoral de Rússia, antiga seu del KGB.

stats