Especials 26/11/2011

Centre d'Artesania Catalunya

Ara
1 min
artesania

BarcelonaEl 3 d'agost de 1984, amb la publicació del Decret 233/1984, la Generalitat de Catalunya comença a regular l'activitat artesana al nostre país; van caldre gairebé dos anys de treball intens per estudiar el sector, cercar interlocutors vàlids, classificar els oficis artesans, prioritzar actuacions... fins que el 25 de març de 1986 el President de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Senyor Jordi Pujol, va inaugurar el Centre Permanent d'Artesania, situat al Passeig de Gràcia de Barcelona.

Aquest Centre va convertir-se en l'interlocutor del Govern de Catalunya amb el sector artesà, gestionant, acreditant i impulsant projectes d'interès per als artesans i, alhora va ser el punt de referència per al ciutadà, per veure i conèixer l'obra dels nostres artesans. Posteriorment, el 12 de juny de l'any 1986, el Molt Honorable President va lliurar els primers guardons de Mestre Artesà al Palau de la Generalitat.

Aquest primer Centre Permanent d'Artesania va servir de model i va donar pas primer al Centre Català d'Artesania i posteriorment a Artesania Catalunya. L'any 2005 va deixar la seva ubicació del Passeig de Gràcia per traslladar-se a Ciutat Vella de Barcelona, on encara es respira la història dels oficis artesans. El 12 de desembre d'aquell any s'inaugurava la seu actual del centre d'Artesania Catalunya al carrer Banys Nous, 11. El canvi d'ubicació va anar acompanyat d'un canvi de nom, de logotip i d'imatge, actualitzant el centre com el coneixem ara, 25 anys després de la seva inauguració.

Actualment, el centre d'Artesania Catalunya està integrat en el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), adscrit al Departament d'Empresa i Ocupació.

stats