Especials 27/06/2012

Nova cimera europea i el TNC estrena direcció: el dia que ens espera

La cimera de líders europeus i el nom del substitut de Sergi Belbel al capdavant del TNC seran notícia

2 min

El dia que ens espera en 6 previsions informatives. Aquest dijous serà notícia:

1. Cimera sense solucions definitives. La cimera de líders europeus que arrenca aquest dijous no serà, com s'havia anunciat, la solució definitiva per salvar l'euro. Alemanya ha rebaixat expectatives sobre solucions miraculoses. Es discutirà, la compra de bons sobirans amb diners del fons de rescat per estabilitzar els mercats, sempre a canvi d'estrictes condicions per als estats. El pla de creixement de 130.000 milions, que sortiran de diferents fons però que no suposaran diner extra, ha quedat en segon pla.

2. Ortega al Quebec. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, inicia aquest dijous un viatge al Quebec per conèixer la normativa de consultes quebequesa. El viatge coincideix amb el procés parlamentari a Catalunya per a l'aprovació de la llei catalana de consultes no referendàries, fórmula triada pel Govern per esquivar el permís de l'estat.

3. Moment decisiu del mandat d'Obama. El Tribunal Suprem dels Estats Units ha de dictaminar la constitucionalitat de la reforma sanitària impulsada per Barack Obama.

4. Nou director al TNC. A la tarda el consell d'administració del TNC es reunirà per escollir el nom del nou director del TNC. Hi ha quatre noms a la travessa: Xavier Albertí, Josep Maria Mestres, Carme Portaceli i Oriol Broggi. Tot apunta que aquest dijous se sabrà qui succeirà Sergi Belbel.

5. Notes de la selectivitat. Els estudiants que volen accedir a la universitat coneixeran aquest dijous les notes dels exàmens de selectivitat. El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina, presentarà els resultats de les proves. Els alumnes sabran si tenen opcions d'entrar a la titulació desitjada.

6. Segon finalista de l'Eurocopa. Itàlia i Alemanya juguen la segona semifinal de l'Eurocopa a l'estadi Nacional de Varsòvia (20.45 h / Tele 5). Els alemanys arriben com a favorits després de descansar tres dies més que els italians

stats