Especials 20/08/2011

Cinc detinguts en el dispositiu per buidar les places de Gràcia

A l'espera de l'última nit de festa major, l'assistència als actes de festa major ja ha superat, segons l'Ajuntament, el milió i mig de persones

M.o.
1 min
Dispositiu policial als carrers de Gràcia

BarcelonaTot i que la tranquil·litat continua sent la nota dominant a les Festes de Gràcia, l'arribada del cap de setmana i, per tant, de l'allargament d'horaris i les aglomeracions de gent han portat les primeres tensions en el dispositiu policial i de neteja per buidar places i carrers. Aquesta nit, els Mossos d'Esquadra han dut a terme cinc detencions -que se sumen a la que ja hi va haver la nit de dijous-. Quatre d'aquestes detencions es van produir per desordres públics a la plaça del Raspall, un dels punts que, juntament amb Joanic, es deixa per al final a l'hora d'anar fent sortir la gent un cop superats els horaris límits -la programació en vigílies de festiu acaba a dos quarts de quatre de la matinada-. La cinquena detenció, en aquest cas per resistència a l'autoritat, va tenir lloc a la plaça de la Vila de Gràcia.

La nit d'avui serà la darrera d'una edició de les Festes que, fins ara i com ha passat els últims anys, no ha registrat incidents remarcables. Fonts de l'Ajuntament també han constatat una baixada del nombre de llauners al carrer, tot i l'increment del nombre de llaunes requisades, que s'explica per la pressió extra a locals d'oci perquè no venguin beguda fora dels horaris establerts. Tot i el gir de la Fundació de Festa Major de Gràcia cap als actes de petit format i la programació veïnal, les Festes han tornat a ser multitudinàries i, a l'espera de l'última nit, els càlculs municipals ja parlen de més d'un milió i mig de persones als carrers graciencs.

stats