Cinema
Especials 14/07/2011

El director mallorquí Rafa Cortés busca noms per internet

El director mallorquí Rafa Cortés prepara un nou projecte audiovisual que, diu, engloba tres de les seves grans passions: contar històries amb imatges, internet i el tema de la identitat. 'This is the name' és un treball que tracta sobre l'origen dels noms i de la història dels de les persones en particular

Acn
2 min
El director Rafa Cortés

PalmaCortés ha explicat que aquest treball es nodreix de la xarxa ja que es fan càstings per internet i llavors el resultat final també es visionarà en aquesta plataforma i no als cinemes. Els primers vídeos de This is the name es podran veure en uns vint dies i tindran una durada màxima de tres minuts. Els rodatges començaran a Mallorca i seguiran a Barcelona i Madrid.

"Aquest és el projecte que faria si només quedessin tres anys d'existència del món", explica el director mallorquí, que es mostra molt satisfet de la feina que està duent a terme. Assegura que This is the name li aporta una "satisfacció immediata" per la proximitat de les històries i també perquè els capítols es rodaran en un dia o fins i tot en mig. "És un gust" rodar en aquest espai de temps, reflexiona.

El director mallorquí, premi revelació de l'any al Festival de Cannes i també premi de la Crítica al Festival de Rotterdam, entre d'altres, explica que l'essència de This is the name és explicar les històries que hi ha darrera els noms de cada persona i també tractar la coincidència dels noms amb altres persones.

El projecte que es començarà a rodar en uns deu dies a Mallorca, lloc on Cortés va iniciar la seva carrera com a director i també la seva illa natal, es podrà començar a visionar a través d'internet d'aquí vint dies. La xarxa és element indispensable per dur a terme aquest projecte audiovisual. El director mallorquí ha indicat que, a través de la pàgina web que han creat a propòsit de This is the name, tothom qui vulgui pot enregistrar la seva història o una altra que coneguin, i enviar-la per tal de formar part d'un càsting.

Cortés ha dit que de les que ja ha rebut, n'ha seleccionat quaranta. Madrid i Barcelona seran també escenari de fragments de This is the name, i si és possible, també ho serà l'estranger. "L'objectiu és englobar el màxim de llocs possible", ha explicat.

Cortés explica que és cerca la "màxima difusió" i que "costi el mínim per no haver de recuperar". Per aquest motiu, la xarxa serà la via de difusió utilitzada. "No és una aposta de productor", explica, i afegeix que és conscient que internet és el "territori de mir i no pag". Diu que l'important és "donar-se a conèixer".

stats