Líbia
Especials 05/02/2012

Comença a Bengasi el primer judici contra membres del règim gaddafista

El procés és contra 41 acusats de "donar suport a l'antic règim contra la revolució a Líbia". La defensa qüestiona la necessitat d'utilitzar un tribunal militar

Afp
1 min

TrípoliEl primer judici contra partidaris de l'antic règim de Muamar Gaddafi ha començat aquest diumenge en un tribunal militar de Bengasi, que jutjarà 41 persones acusades de conspirar contra la revolució de Líbia.

"Obrim el primer procés en relació a la revolució del 17 de febrer", ha declarat el jutge Ali Hamdi en l'obertura de l'audiència pública envoltada d'estrictes mesures de seguretat.

La defensa la composen una quinzena d'advocats que han qüestionat que el procés sigui davant un tribunal militar, tenint en compte que la majoria dels acusats són civils.

Els gaddafistes són acusats de "donar suport a l'antic règim contra la revolució a Líbia" i de formar "una banda per cometre actes criminals" i d'ajudar als detinguts a escapar-se de la presó.

Els acusats van ser arrestats a finals de juliol a Bengazi després d'un assalt liderat per ex rebels libis contra el grup de gaddafistes, que havien mort 15 persones, quatre d'elles ex rebels.

stats