Wikileaks
Especials 16/12/2010

Comença la vista d'Assange en la qual el Jutge decideix si li dóna la condicional

En qüestió d'hores es farà públic el veredicte

Agències
1 min
Assange entra als jutjats

LondresAcaba de començar la vista judicial del fundador de Wikileaks, Julian Assange, en la qual el jutge britànic, que tramita el procés d'extradició del programador, ha de decidir si accepta el recurs de Suècia contra la llibertat condicional d'Assange. Suècia reclama l'australià per a uns suposats delictes d'abusos sexuals.

Assange i el seu advocat defensen la seva innocència i un complot des d'Estats Units per processar-lo a qualsevol preu.

p { margin-bottom: 0.21cm; } En qüestió de poques hores es farà pública la decisió del jutge Howard Riddle que, si li donés la llibertat condicional, els fiscals suecs ja han anunciat que recorreran la decisió i per tant Assange hauria de tornar a presó.

“Tinc l'esperança que li donaran la llibertat, però hem d'esperar la decisió del jutge” explica un dels advocats d'Assange, Mark Stephens, “els motius són els mateixos de fa uns dies, quan era en llibertat vigilada”, conclou. Els 236.000 euros de fiança que el jutge demanava estarien a disposició si calgués gracies als qui li donen suport. D'altres condicions per aconseguir la llibertat vigilada estipulades per Riddle és que Assange hauria d'estar controlat en una casa oferta per un periodista al est d'Anglaterra.

En canvi, a fiscal Gemma Lindfield argumenta que en el cas hi ha un alt risc de fuga i que cap condició marcada pel jutge ho pot evitar.

stats