Publicitat
Publicitat

TUNÍSIA

Crisi europea de l'emigració tunisiana

La Comissió Europea considera que França té dret a bloquejar el trànsit de trens amb Itàlia

Brussel·les opina que l'acord de Schengen dóna dret a França a tancar temporalment "per raons d'ordre públic" la frontera amb Itàlia. La CE assegura que l'Europa sense fronteres no està en perill

La comissària europea d'Interior, Cecilia Malmstrom, ha afirmat que l'acord de Schengen dóna dret a França a bloquejar temporalment "per raons d'ordre públic" el trànsit de trens procedents d'Itàlia i ha assegurat que l'Europa sense fronteres no està en perill.

La responsable d'Interior de la Comissió Europea ha confirmat durant una roda de premsa que les autoritats franceses han enviat avui a l'executiu de la Unió Europea una carta que explica la decisió el passat cap de setmana de suspendre temporalment el trànsit de trens que arribaven des d'Itàlia, per por a una allau d'immigrants que fugen dels conflictes al nord d'Àfrica.

"Ens expliquen que es va decidir per raons d'ordre públic, que va ser una interrupció temporal única i que ara el trànsit funciona amb normalitat. (…) Sembla que això no afecta el Reglament de Control de Fronteres de Schengen i que tenen dreta a fer-ho", ha indicat la comissària.

Malmstrom ha instat a França i Itàlia a resoldre la disputa que els enfronta des de la decisió de Roma de concedir més de 20.000 permisos de residència temporal a immigrants arribats de Tunísia.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT