Publicitat
Publicitat

Condemnen a 34 anys de presó el membre d'ETA Mikel Otegi per l'assassinat de dos ertzaines el 1995

Otegi va ser declarat no culpable per un jurat popular el 1997 de l'assassinat dels ertzaines José Luis González i Ignacio Jesús Mendiluce, encara que el Tribunal Constitucional va ordenar repetir el judici després que a França fos condemnat a 7 anys de presó per associació de malfactors, per pertinença a ETA

L'Audiència Nacional ha condemnat a 34 anys de presó el membre d'ETA Mikel Otegi per l'assassinat de dos ertzaines a Itsasondo (Guipúscoa) el 1995, uns fets pels quals la Fiscalia demanava 70 anys de presó per a Otegi. L'Audiència l'ha absolt de pertinença a la banda, després de tenir en compte que no estava integrat a ETA en la data de l'assassinat.

La secció primera de la sala penal del tribunal ha emès una sentència en què considera Otegi culpable de dos delictes d'assassinat i atemptat, pels quals haurà d'indemnitzar les famílies de les dues víctimes amb 800.000 euros.

Otegi va ser declarat no culpable per un jurat popular el 1997 de l'assassinat dels ertzaines José Luis González i Ignacio Jesús Mendiluce, encara que el Tribunal Constitucional va ordenar repetir el judici després que a França fos condemnat a 7 anys de presó per associació de malfactors, per pertinença a ETA.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT