Síria
Especials 17/05/2012

Dimiteix el president del principal grup de l'oposició siriana a l'exili

Burhan Galion ha renunciat al seu càrrec després de les crítiques a la seva reelecció com a president del Consell Nacional Sirià. Les disputes i divisions entre l'oposició siriana dificulten la unitat d'acció nacional

Efe
1 min
Expresident del Consell Nacional Sirià, Burhan Galion / EFE

El CaireEl fins ara president del Consell Nacional Sirià (CNS) –la principal agrupació de l'oposició siriana a l'exili–, Burhan Galion, ha renunciat aquest dilluns al seu càrrec després de les crítiques a la seva reelecció de fa dos dies. Galion ha explicat que "els resultats de la votació a la presidència del CNS han causat reaccions contràries i diverses crítiques" i ha anunciat que es retirava per no ser "el candidat de la divisió".

Malgrat aquesta decisió, Galion, de 67 anys, ha assegurat que seguirà treballant "a favor de la revolució" i ha expressat la seva voluntat de cooperar amb els joves revolucionaris per "la dignitat i la llibertat fins a aconseguir la victòria". Per aquests motius ha fet una crida a l'oposició i a totes les seves agrupacions per reunir-se al més aviat possible i arribar a un acord sobre la unitat d'acció nacional per sortir de l'espiral de disputes i divisions.

La dimissió de Galion coincideix amb l'anunci dels opositors Comitès de Coordinació Local, un dels grups de l'oposició més actius, en el qual anul·laven la seva participació en el CNS com a protesta per la reelecció de Galion com a president. En un comunicat, els Comitès assenyalen que durant els últims mesos el CNS ha demostrat "una clara incapacitat política" i no ha buscat el consens amb els moviments revolucionaris. L'organització demana reformes en el Consell i ha amenaçat de retirar-se definitivament si les seves peticions no s'atenen.

La creació del CNS va ser anunciada el passat 2 d'octubre a Istanbul. El Consell està integrat per una presidència amb set membres, una secretaria general formada per 29 persones i una assemblea general amb 200 integrants.

stats