Publicitat
Publicitat

LÍBIA

La Cort Penal Internacional demana la detenció de Gaddafi

El fiscal Luis Moreno-Ocampo sol·licita als jutges de l'Haia que arrestin el líder libi per crims contra la humanitat en la repressió a les protestes contra el règim de Trípoli

La Cort Penal Internacional demanarà ordres de detenció contra Muammar al-Gaddafi i dos alts càrrecs del seu règim per crims contra la humanitat a Líbia. El fiscal de la Cort, Luis Moreno-Ocampo, ha dit que sol·licitarà als jutges de l'Haia la detenció “urgent” del líder libi per haver obert foc “sistemàticament” contra els manifestants en les protestes contra el règim. El fiscal ha advertit que si els acusats no són detinguts en poc temps continuaran els assassinats, les tortures, les desaparicions i els atacs contra civils desarmats.


El fiscal també ha explicat que el govern libi va començar a preparar la repressió després de les revoltes populars a Tunísia i Egipte. Moreno-Ocampo ha dit que els esforços del règim de Trípoli per dissimular els crims de la repressió fan difícil concretar el nombre de víctimes, tot i que ha afirmat que disposa de testimonis i imatges que avalen les seves acusacions.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT