SÍRIA
Especials 08/04/2011

Creix la tensió a Síria amb desenes de morts més durant les manifestacions del divendres

La policia ha reprimit amb foc real les protestes de milers de persones arreu del país. Els testimonis parlen de 22 víctimes civils i la televisió estatal de 19 policies morts

Redacció
1 min
Un grup de kurds es manifesten al nord-est de Síria / REUTERS

BarcelonaAlmenys 40 persones han mort a Síria arran dels enfrontaments entre manifestants i policia durant una nova jornada de reivindicacions contra el règim de Baixir al-Assad. Segons un portaveu d'una organització de drets humans síria citat per France Press, hi hauria hagut almenys 17 morts a Daraa, l'epicentre de les revoltes síries i a 100 km al sud de Damasc, tres més a Homs, a 160 km al nord de la capital, i dos més a prop d'aquesta.

Les forces de seguretat han disparat amb foc real i de forma indiscriminada als manifestants quan sortien de les pregàries amb la intenció de manifestar-se a Daraa. Un testimoni consultat per Reuters parlava de piscines de sang als carrers.

Des de l'inici de les revoltes a Síria, fa quatre setmanes, ja han mort almenys uns 90 civils a mans de la policia.

D'altra banda, ahir la televisió estatal va assegurar que havien mort 19 policies a Daraa després que uns "homes armats" ataquessin a la població quan sortien de les pregàries, just al contrari de la versió dels testimonis.

Síria està governada pel partit Baaz, un règim que es perpetua des de fa més de 50 anys i té com a president Baixir al-Assad, fill de l'anterior president. La seva figura no està massa qüestionada per la població però sí el seus cercle més pròxim.

La població demana més llibertat i sobretot que se suprimeixi la llei d'emergència, en vigor des de fa dècades.

stats