Eurocopa 2012
Especials 18/06/2012

Itàlia es classifica per als quarts de final patint de valent (2-0)

Els gols de Cassano i Balotelli donen als homes de Prandelli la segona posició de grup

T. P.
Stephen Ward i Claudio Marchisio

BarcelonaItàlia serà als quarts de final després d'aconseguir el primer triomf a l'Eurocopa. Un triomf però, on l'equip de Prandelli va retrobar els dubtes. Després de jugar un gran partit contra Espanya i baixar una mica el rendiment amb els croats, l'equip italià no va sentir-se mai còmode davant d'una Irlanda que ja estava eliminada, patint en excés

Cesare Prandelli tenia clar que havia de sortir a guanyar com fos, i el seleccionador italià va fer molts canvis al seu equip inicial, deixant a la banqueta a Balotelli i apostant per homes com Di Natale, Balzaretti, Abate o Barzagli.

Irlanda, ja eliminada, va jugar amb orgull per intentar evitar tornar a casa amb tres derrotes, posant contra les cordes als italians durant bona part del matx.

Itàlia no va jugar gens bé durant el primer temps i el gol va arribar en una jugada aïllada, després d'una errada de Given, que va enviar a córner una pilota que era fàcil aturar. A la sortida del córner el jugador més baixet sobre el camp, Cassano, va fer el 1-0 de cap amb picardia. Sense jugar bé, Itàlia guanyava al descans.

A la segona part Itàlia va sortir disposada a fer el segon i evitar ensurts, però primer es va lesionar Chiellini i després l'entrada al camp de Diamanti no va aportar res. Irlanda en canvi, es va fer forta imposant la seva força física a un rival cansat. Prandelli doncs, va donar minuts al rebel Balotelli, i aquest va fer el 2-0 en rematar de forma espectacular un córner, de mitja xilena. Gol que va celebrar increpant el seu tècnic, obligant als companys a tapar-li a boca.

Itàlia segueix endavant però ha perdut part del crèdit guanyat contra Espanya el primer dia. I passa patint, ja que un gol croat en el darrer minut els hauria eliminat.

Itàlia, 2: Gianluigi Buffon, Ignazio Abate, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini (Leonardo Bonucci, m.57), Federico Balzaretti, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio, Thiago Motta, Daniele De Rossi, Antonio Di Natale (Mario Balotelli, m.75) i Antonio Cassano (Alessandro Diamanti, m.63).

Irlanda, 0: Shay Given, John O'Shea, Richard Dunne, Sean St. Ledger, Stephen Ward, Aiden McGeady (Shane Long, m.65), Glenn Whelan, Keith Andrews, Damien Duff, Kevin Doyle (Jon Walters, m.76) i Robbie Keane (Simon Cox, m.86).

Gols: 1-0, m.36: Cassano; 2-0, m.90: Balotelli.

Àrbitre: Cuneyt Cakir. Ha expulsat Andrews (m.89). Groga a Balzaretti, Buffon, De Rossi, Andrews i O'Shea.

Incidències: Uns 38.000 espectadors al Miejski de Poznan.