Jocs Olímpics
Especials 05/08/2012

Oscar Pistorius es queda fora de la final dels 400 metres

L'atleta que corre amb dues pròtesis de fibra de carboni perquè de ben petit li van amputar les cames ha quedat últim a la segona semifinal

àlex Gozalbo
1 min
Oscar Pistorius

BarcelonaOscar Pistorius, l'atleta que corre amb dues pròtesis de fibra de carboni perquè de ben petit li van amputar les cames, no ha pogut classificar-se aquest diumenge per disputar la final dels 400 metres.

'Blade Runner' ha acabat la seva semifinal de 400 metres, la segona del dia, en vuitè lloc, amb un temps de 46.54, un registre pitjor que el que va aconseguir aquest dissabte.

La seva participació als Jocs Olímpics de Londres ha fet que apareguin algunes veus crítiques sobre l'avantatge que Oscar Pistorius té per córrer amb pròtesis. El seu pes baixa, guanya en elasticitat i la seva velocitat augmenta.

"Hi ha gent que diu que és un avantatge competitiu, però es basen en indicadors incorrectes per als corredors de velocitat. Ara estan estudiant si cal algun tipus de restricció o quin risc tinc de fer caure amb les meves pròtesis els altres participants. El carril pel qual em fan córrer és decisiu perquè el gir i, sobretot, la inclinació no són igual de pronunciats", va explicar Oscar Pistorius fa unes setmanes a l'ARA.

stats