Jocs Olímpics
Especials 08/08/2012

La selecció espanyola de bàsquet supera França (59-66) i jugarà les semis dels Jocs contra Rússia

La defensa, que tan sols ha deixat anotar dos punts al rival en els últims 6 minuts i 51 segons, ha sigut clau

Marc Gasol supera Nicolas Batum

BarcelonaDesprés de tres partits nefastos, la selecció espanyola s'ha refet, ha superat França (59-66) i aquest divendres jugarà les semifinals dels Jocs Olímpics contra Rússia. La defensa, que tan sols ha deixat anotar dos punts al rival en els últims 6 minuts i 51 segons, ha sigut clau.

La selecció espanyola ha començat el partit oblidant-se de la defensa, encaixant molts tirs exteriors de jugadors interiors com Boris Diaw i patint per aturar els moviments de Tony Parker, fet que ha obligat Sergio Scariolo a introduir Serge Ibaka en pista i a plantejar una defensa zonal (2-3). França ha arribat a aconseguir una renda de vuit punts en un segon període en què, a poc a poc, Espanya ha retallat la diferència fins a deixar-la en tres punts (37-34) al descans.

L'equip espanyol ha sabut créixer des de la defensa, on s'ha mostrat molt més convincent que en els primers dos períodes. El tercer quart ha sigut un intercanvi de cops en què els dos conjunts s'han alternat al marcador, sempre amb diferències inferiors als quatre punts. França s'ha mostrat còmoda en el joc estàtic, mentre que Espanya ha funcionat millor quan ha pogut córrer.

Els dos equips han patit per anotar en l'últim quart, especialment França, que s'ha passat els últims 6 minuts i 51 segons anotant tan sols dos punts. Sergio Scariolo ha situat Sergi Llull de base i ha anul·lat Tony Parker amb defenses mixtes. L'equip francès, amb dues faltes antiesportives en els últims 24 segons, no ha encaixat bé la derrota. El parcial en l'últim període ha sigut de 6-15.