Futbol Femení
Especials 09/08/2012

Els Estats Units revengen el Mundial i s'enduen l'or després de derrotar el Japó (2-1)

Dos gols de Carol Lloyd al primer tram de cada meitat ha permès les nord-americanes jugar a la contra, escenari que dominen a la perfecció. Les 'nadeshiko' han tingut ocasions per remuntar però el solitari gol d'Ogimi al 62', tot i donar emoció al final, no ha sigut suficient

Carol Lloyd, després del primer gol

BarcelonaDe tots els escenaris de partit possibles, el que s'ha donat a Wembley era l'ideal perquè la medalla d'or fos pels Estats Units, que han pogut revenjar la derrota als penals del Mundial d'Alemanya 2011. L'escenari era, i ha sigut, un gol matiner i el Japó obligat a portar el pes del partit i arriscar en defensa. El gol de Lloyd al minut 7 ha animat un primer temps vibrant, amb moltes ocasions per a totes dues seleccions. A la represa, un xut creuat de Lloyd ha posat el 2-0. La reacció japonesa, amb un gol d'Ogimi al 62' (2-1), no ha sigut suficient per provocar una pròrroga que hagués repetit, encara amb més intensitat, les sensacions d'imitació de la final del Mundial d'Alemanya 2011.

Engrandit per l'escenari, Wembley, i davant 80.203 persones (rècord olímpic de futbol femení), el partit ha començat mogut. Morgan, després d'una errada defensiva japonesa, ha avisat de les intencions d'un combinat nord-americà molt vertical, ficadíssim. A la següent acció, Lloyd, apareixent com un tro des de la frontal, ha rematat dins l'àrea una centrada de la mateixa Alex Morgan. L'1-0 ha fet reaccionar el Japó, que ha començat a carburar entre línies. Ohno, elèctrica, ha liderat l'atac japonès, que s'ha estavellat amb les intervencions providencials de Hope Solo, clau en dues accions molt clares per evitar el 1-1.

Només començar la segona meitat, i després d'algun avís a la contra, els Estats Units han completat el seu guió ideal de partit amb el 2-0, obra de Lloyd després d'una excel.lent conducció i un millor xut creuat. La reacció de les 'nadeshiko' ha tornat a ser pacient, esperançadora. Els dos gols per sota eren una llosa gran, però no impossible amb gairebé 40 minuts per davant.

La recompensa al seu orgull ha arribat quan Ogimi, després d'una brillant desmarcada i centrada enrere d'Ohno que Sawa no havia pogut rematar a gol, ha fet el 2-1. Faltava mitja hora i el Japó ha insistit amb les seves bases de joc: toc àgil de pilota i molta mobilitat entre línies. Però l'engranatge defensiu nord-americà, reforçat amb la presència de la veterana Boxx al mig del camp, no es trencava. I si la defensa fallava, apareixia Hope Solo, determinant amb una última estirada a cinc minuts del final.

Els Estats Units, atacant al contracop al final, ha pogut ampliar l'avantatge per estalviar-se patir, però finalment el marcador ha sigut de 2-1. La medalla d'or se la penjarà l'equip nord-americà, mentre que el Japó s'haurà de conformar amb la de plata. Els llocs al podi del Mundial, a l'inrevés.

El bronze serà per al Canadà, que al migdia ha derrotat 1-0 a França amb un gol en l'últim sospir de Matheson.