POLÍTICA
Especials 11/09/2012

Camacho: "Mas demostra que no és el president de tots els catalans"

La líder popular lamenta que el Govern només representi "els que volen trencar i separar-se d'Espanya" i torna a amenaçar en retirar-li el suport parlamentari

M.toro / S.gonzalez
2 min

BarcelonaLa líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha opinat aquest dimarts que el president, Artur Mas, "demostra que no és el president de tots els catalans" quan "impulsa una Diada de divisió i confrontació". En declaracions abans de l'acte institucional de la Diada al Parc de la Ciutadella, Camacho ha lamentat el "sectarisme" amb el que va parlar Mas aquest dilluns al missatge institucional en motiu de la Diada i ha assegurat que el seu discurs "només representa els que volen trencar i separar-se d'Espanya". "Va fer impuls i defensa de la Catalunya que vol anar sola", ha lamentat Camacho, que s'ha erigit com a portaveu de la "Catalunya silenciosa, que existeix i que no vol trencar amb Catalunya".

Per tot això, la líder popular ha amenaçat un cop més al Govern en retirar-li el suport parlamentari. "El PP no pot parlar amb un Govern que impulsa una manifestació independentista", ha dit Camacho, que ha assegurat que el seu partit estarà "al costat de la Catalunya constitucional". Per altra banda, també ha criticat que "el repte més urgent de Mas sigui la sobirania fiscal" quan la "prioritat vital és sortir de la crisi" i l'ha instat a abandonar "les estratègies i aventures independentistes".

Contra la manifestació

Camacho ha aprofitat per carregar contra la manifestació independentista convocada per l'Assemblea Nacional Catalana i ha assegurat que donarà un missatge a Europa que "és equivocat" i que no reflexa la Catalunya "plural" on no hi ha una "majoria independentista". Segons la diputada, l'acte és símbol de "confrontació i ruptura" i només farà que endarrerir la sortida de la crisi i l'arribada d'inversions a Catalunya.

En aquest sentit, ha aprofitat per advertir als representants del PSC i de Unió que assistiran a la manifestació de que "quedaran retratats per sempre com a independentistes". La popular ha valorat la presència a la manifestació dels democristians com a "especialment greu" i ha criticat que facin "seguidisme continuat del projecte independentista" de CiU, del que ha dit que està "cada cop més radicalitzat".

Així mateix, Camacho ha assegurat que la concentració no servirà per fer "pressió" de cara a la reunió del proper dia 20 entre Mas i el president espanyol, Mariano Rajoy, per començar les negociacions del pacte fiscal. La líder del PP ha dit que serà una trobada "basada en la lleialtat, el diàleg i la representativitat".

stats