Especials 16/01/2013

Caselli guanya l'onzena etapa, Despres és tercer i 'Chaleco' López cinquè

Despres segueix líder a 13:16 del portuguès Ruben Faria, el seu company d'equip i motxiller, que és segon a la classificació general

Efe
2 min
Cyril Despres i Joan Barreda, durant l'onzena etapa del Dakar / JACKY NAEGELEN / REUTERS

Fiambalá (Argentina)El pilot nord-americà Kurt Caselli (KTM) s'ha adjudicat aquest dimecres l'onzena etapa de motos del Dakar, entre La Rioja i Fiambalá, on el francès Cyril Despres (KTM), líder de la general, ha estat tercer, i el xilè Francisco 'Chaleco' López (KTM), cinquè.

El portuguès Paulo Gonçalves (Husqvarna) ha acabat segon a 4:45 de Caselli i el català Joan Pedrero (KTM), quart, a més de deu minuts de Caselli.

Despres segueix líder a 13:16 del portuguès Ruben Faria (KTM), el seu company d'equip, i 'Chaleco' López manté la tercera posició, tot i que la seva distància amb el líder s'amplia a 18:03. El xilè ha rodat durant un bon tram de l'etapa en la segona posició, tot i que al final ha tingut alguns problemes de navegació i ha cedit més de deu minuts amb Caselli.

L'etapa ha tingut 221 quilòmetres d'especial i ha travessat la zona de Fiambalá, un lloc ja clàssic del Dakar sud-americà. A diferència d'altres anys, les dificultats aquesta vegada han arribat de la mà de la navegació i del fang que hi havia en alguns sectors per les pluges que han caigut durant les últimes hores.

El pilot de Torreblanca Joan Barreda (Husqvarna), guanyador de la desena etapa, ha obtingut aquest dimecres la sisena posició a més d'onze minuts del guanyador. El castellonenc ha patit una caiguda que li ha deixat masegada l'espatlla, encara que ha aconseguit completar el traçat sense més inconvenients.

Ruben Faria ha acabat desè i el bolivià Juan Carlos Salvatierra (Honda), tretzè. Amb els resultats d'aquesta etapa, Despres referma el liderat i 'Chaleco' López perd força per atrapar el francès i el seu company Faria. El xilè ha de cuidar l'esquena perquè en la quarta posició apareix l'eslovac Ivan Jakes (KTM), a poc més de quatre minuts.

Un altre que pot sumar-se a la pugna pel tercer calaix del podi és l'italià Alessandro Botturi (Husqvarna), que està a onze minuts de 'Chaleco' López. Joan Pedrero ocupa la sisena plaça de la general a més de 44 minuts del líder.

Aquest dijous es disputarà la dotzena etapa, entre Fiambalá (Argentina) i Copiapó (Xile). El ral · li torna al desert d'Atacama amb 319 quilòmetres cronometrats.

stats