Jocs Olímpics
Especials 20/07/2012

Kobe Bryant: "Vull Pau Gasol al meu costat la pròxima temporada"

L'escorta dels Lakers ja és a Barcelona, on aquest diumenge juga un partit contra l'Argentina al Palau Sant Jordi

Efe
2 min
Kobe Bryant, amb la premsa

BarcelonaKobe Bryant, jugador de Los Angeles Lakers i de la selecció dels Estats Units, ha assegurat que se sent "orgullós" que el seu "germà" Pau Gasol sigui l'abanderat espanyol en la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics, i ha dit que la temporada que ve el vol de nou "al seu costat" a l'equip.

"Estic molt orgullós que tingui aquest honor. És gran per al joc, estima aquest país, té una passió enorme que porta sempre amb ell. Quan juga, carrega amb l'honor de representar sempre el seu país cada vegada que és a la pista. És gran que li hagin permès això", ha assegurat el basquetbolista en una entrevista concedida a Efe a Barcelona.

A pocs dies de disputar un amistós precisament contra la selecció espanyola a la capital catalana, en la recta final de la preparació per als Jocs de Londres, Bryant ha recordat que Pau "és com un germà" per a ell, per la qual cosa serà un gran repte enfrontar-se al seu company d'equip.

Segons el seu parer, Pau "té molt talent, és intel·ligent i el seu joc és magnífic", així que serà la "gran amenaça" de l'equip espanyol, contra el qual Estats Units va aconseguir l'or a la final dels Jocs de Pequín.

Per això mateix, Bryant és incapaç d'imaginar-se uns Lakers sense Gasol la temporada que ve. "No vull que vagi enlloc. El vull al meu costat. No puc imaginar això, hem guanyat molts campionats junts i vull tornar-ho a fer una altra vegada. I Los Angeles Lakers ho saben. Els entrenadors ho saben", ha afirmat rotund.

Tan important és la seva figura i la d'altres jugadors europeus que han desembarcat els últims anys a la NBA que fins i tot Bryant, vint anys després que aquell Dream Team liderat per Michael Jordan brillés a Barcelona i amb el qual "va al·lucinar" amb amb prou feines 14 anys, opina que ara seria impossible repetir una cosa igual sense comptar amb aquests jugadors estrangers.

"Per tenir un Dream Team ara mateix has de combinar països, perquè hi ha molts grans jugadors que no són nord-americans i són els millors del món. Si vols fer un Dream Team –ha prosseguit–, has de tenir tipus com Dirk Novitzky, Pau Gasol i molts altres".

En tot cas, els Jocs de Londres són l'oportunitat de reeditar una gesta similar a la d'un equip que va enlluernar el món fa dues dècades. "En tinc moltes ganes, moltes. Estava esperant-ho i serà molt divertit", ha reconegut. "Somnio l'or. És per al que lluitem, per al que juguem. És un gran repte".

No li importaria que al camí a la glòria es travessés Espanya, fins i tot si és en la mateixa final, com a Pequín: "Seria genial, perquè és la final que tothom vol veure".

I sobre si la medalla d'or seria la millor manera de començar de nou després d'una decebedora temporada, ha admès que "esclar que ho seria, però no aconseguir l'or tampoc seria un fracàs. Ara tenim molt treball per davant i aquest és el repte".

stats