Especials 31/03/2012

Presó per a 3 dels detinguts del 29-M i presó amb fiança per a 5 més

Dels 26 arrestats que ja han passat a disposició judicial, 3 van a la presó provisionalment i 5 més també hi hauran d'anar si no paguen la fiança d'entre 3.000 i 4.000 euros que els imposa la jutge

Ara
2 min
CRITS, FOC I DESTRUCCIÓ
 Paisatge de guerra a plaça Catalunya en plena protesta dels grups violents.

BarcelonaVuit ordres d'empresonament provisional, per ara, per als 26 detinguts del 29-M que ja han passat a disposició judicial. Tanmateix, només tres d'aquests empresonaments són ineludibles, ja que hi ha cinc dels arrestats que podran evitar-lo si paguen les fiances fixades: 3.000 euros en quatre casos i 4.000 euros per a un cinquè cas. Tots aquests imputats estan acusats de desordres públics, atemptat contra l'autoritat i danys.

D'altra banda, 18 detinguts més, dels 26 que han declarat davant de la jutge entre aquest divendres i aquest dissabte fins a última hora d'aquesta tarda, han quedat en llibertat amb càrrecs, i s'hauran de presentar cada quinze dies al jutjat.

La jutge de guàrdia, en la seva interlocutòria, diu que s'apropen dates que per la seva naturalesa són propícies per a aldarulls i vol evitar que els detinguts reincideixin. En concret, fa referència a la manifestació de l'1 de maig, les protestes durant la reunió del Banc Central Europeu el 3 de maig o els possibles aldarulls després de la celebració del partit Barça- Espanyol, segons han explicat fonts judicials a aquest diari.

Dos dels empresonats són membres de l'Associació d'Estudiants Progressistes i sense antecedents, però els atribueixen diversos fets delictius: desordre públic, danys, lesions i pertinença d'elements incendiaris.

El tercer empresonat, imputat per desordre públic, "tenia nombrosos antecedents". Aquest acusat té antecedents policials per haver participat en el bloqueig del Parlament el passat 15 de juny.

Balanç provisional: 79= 38+26 (3+5+18)+15

Aquest és el balanç provisional de l'operació, ja que encara queden detinguts per passar a disposició judicial. Dels 79 detinguts, 38 van ser posats en llibertat per la mateixa policia, bé perquè perquè els relacionen amb fets menys greus i s'ha decidit que el jutge els citi més endavant o bé perquè s'hagi comprovat que no van participar en fets concrets.

Per tant, 38 deixats en llibertat per la policia, 26 han passat a dispoció judicial –3 empresonats, 5 pendents de la fiança i 18 en llibertat amb càrrecs– i 15 continuen sota custòdia policial pendents de ser traslladats al jutjat. Encara queden unes 24 hores de marge per arribar al límit de 72 hores detenció que fixa la llei, tot i que es poden prorrogar si ho ordena i ho justifica un jutge.

stats