LÍBIA
Especials 07/04/2011

Desapareix a Líbia un fotògraf espanyol

'Manu Brabo' i tres periodistes més van quedar atrapats entre les forces de Gaddafi en un atac a la carretera entre Brega i Ajdabia, segons un assessor del New York Times

Efe
1 min
El fotògraf desaparegut a Líbia, Manuel Brabo

Bengasi p { margin-bottom: 0.21cm; } El fotògraf espanyol Manu Brabo i tres professionals més -dos nord-americans i un sudafircà- han desaparegut a Líbia, on estaven cobrint els esdeveniments. Brabo estava allotjat en un hotel de la ciutat de Bengasi, controlada pels rebels, amb altres periodistes que no tenen notícies del fotògraf des de dilluns. Segons l'assessor de seguretat del diari nord-americà The New York Times, els quatre periodistes van ser detinguts dimarts quan les forces del líder libi Muammar al-Gaddafi van llançar un atac a les carreteres que connecten Brega amb Ajdabia. L'assessor, que viatjava en un altre vehicle, ha assegurat que el cotxe on viatjaven els quatre periodistes va quedar atrapat entre les línies de les forces de Gaddafi.

L'assessor del NY Times també ha indicat que els soldats van detenir els quatre periodistes, van cremar el vehicle i se'ls van emportar. L'organització pels drets humans Human Rights Watch també ha informat avui que els quatre estan en mans dels partidaris de Gaddafi i un portaveu de HRW ha assegurat que ja s'han posat en contacte amb el fill de Gaddafi, Seif al-Islam Gaddafi, per aconseguir l'alliberament.

stats