Especials 30/07/2012

Deserta el número dos de l'ambaixada siriana a Londres

L'exèrcit sirià intensifica els atacs contra Alep, d'on ja han marxat 200.000 persones fugint de la violència

Ara
2 min

BarcelonaL'encarregat de negocis de l'ambaixada siriana a Londres, Khaled al-Ayoubi, ha desertat aquest dilluns, segons ha informat el govern britànic. El portaveu de l'oficina d'Exteriors de la Gran Bretanya ha informat en un comunicat que el número dos de l'ambaixada ha deixat el seu lloc de treball per “no representar més un règim que ha comés aquests actes de violència i repressió contra la seva pròpia gent”. El comunicat continua atacant l'estabilitat del règim de Baixar al-Assad: “La marxa d'Ayoubi és un altre cop pel règim, il·lustra la repulsa i el fàstic que les accions de l'estat provoquen en els sirians de dins i de fora del país”.

200.000 desplaçats en dos dies

L'ONU ha xifrat en 200.000 el nombre de persones desplaçades de la ciutat siriana d'Alep, només durant aquest passat cap de setmana, com a conseqüència dels combats entre exèrcit i oposició.

En un comunicat fet públic aquest dilluns, la sotssecretària general de l'ONU per a Assumptes Humanitaris, Valerie Amos, ha dit que està “extremadament preocupada” per l'impacte en la població civil dels bombardejos i l'ús d'armament pesat tant a la ciutat d'Alep com a Damasc.

Amb motiu de l'augment de la violència, les agències humanitàries de l'ONU i la Mitja Lluna Roja han “interromput temporalment” la seva activitat a Alep, tot i que han manifestat la seva voluntat de tornar-hi quan sigui possible.

Més violència a Alep

L'exèrcit sirià ha intensificat aquest dilluns els atacs contra el barri de Salahedín, a Alep. Emprant un llenguatge clarament bèl·lic, la web progovernamental, 'Syrian News', ha informat que l'exèrcit “ha causat grans pèrdues als terroristes”, que és com anomena el règim als rebels.

Segons fonts del règim, l'exèrcit hauria detingut suposats terroristes de diferents nacionalitats a la ciutat d'Alep i hauria realitzat una batuda en un “refugi d'homes armats” a la província de Daraa, on “hauria causat diverses baixes i eliminat el líder del grup”.

stats