LA MÉTEO
Especials 11/09/2012

Diada sense entrebancs meteorològics: pocs núvols i calor moderada arreu

Només en comarques de muntanya del nord de Catalunya hauran d'estar atents aquesta tarda a la possibilitat d'alguns ruixats

Manel Cascante
2 min
Monestir de Montserrat / gencat.cat

BarcelonaEls darrers mapes del temps continuen confirmant que l'Onze de Setembre transcorrerà sense entrebancs meteorològics importants. El sol i la xafogor seran els actors principals de la jornada a tota la façana costanera. Només en algun tram hi haurà alguns intervals de núvols baixos intermitents, sobretot entre Barcelona i el nord de Castelló de la Plana. Seran més probables al llarg del matí i, de nou, a darrera hora de la tarda.

El pronòstic per a la capital catalana també es manté. Sol en general, amb alguns núvols baixos efímers al matí i a partir de la tarda, i sensació de xafogor acusada tot el dia. Al voltant de les 18 h el mercuri encara oscil·larà al voltant dels 26 o 27 graus al centre de la ciutat.

A l'interior, el cel es mantindrà ras bona part de la jornada, amb calor notable, per bé que no pas excessiva. Les temperatures més altes s'enregistraran a l'interior de València, on el mercuri podrà aturar-se a la marca dels 32 o 33 graus. També a l'interior de Catalunya, al Rosselló i a l'interior de Mallorca podran assolir o superar el llindar dels 30 graus.

Només caldrà que agafin el paraigua, o l'impermeable, aquells qui aquesta tarda es moguin per àmbits de muntanya del nord de Catalunya. En aquestes contrades, tal com va passar ahir, les nuvolades tornaran a créixer amb alegria a partir del migdia i acabaran descarregant algun ruixat o xàfec breu. Se'n podran beneficiar comarques com la Cerdanya, el Ripollès, el nord del Solsonès i del Berguedà, l'Alt Urgell, la Vall d'Aran o els Pallars. No sembla que les precipitacions hagin d'escapar-se gaire més avall de la línia del Prepirineu, ni que hagin de ser gaire intenses ni abundants.

La meteorologia respectarà, en definitiva la Diada, però no podem dir el mateix per a demà. Dimecres ens creuarà un sistema frontal que farà canviar el temps de forma temporal durant dos o tres dies. Entre la tarda i el vespre ens tocarà estar atents a la formació de xàfecs, i de tempestes, entre el sud de Girona, la Costa Central i l'interior de Barcelona. A darrera hora de la tarda podran descarregar amb intensitat a prop de la façana litoral. Unes tronades que, a última hora del dia, viatjaran a través del mar Balear fins a Mallorca i Menorca, on també podran deixar-hi força aigua en poca estona.

Les pluges marxaran dijous al matí. A partir d'aleshores es reforçarà la tramuntana i les temperatures baixaran de forma sensible. Una refrescada que es notarà menys al sud del País Valencià i que ja serà història a partir del cap de setmana, moment en el qual ens tornarà a visitar el temps d'estiu.

stats